Mel C anulează un concert în Polonia de Anul Nou, în semn de susţinere a comunităţii gay

foto: DPPA / Sipa USA

Mel C, fostă Spice Girls, a anunţat că îşi anulează un concert în Polonia, prevăzut de Anul Nou, din cauza unor „probleme care i-au fost aduse la cunoştinţă și care nu corespund comunităţilor pe care le susţine”, informează News.ro.

„Sper să revin aici foarte curând”, afirmă cântăreaţa în mesajul postat luni pe Twitter. Mel C (Melanie Chisholm) urma să cânte la postul public, Telewizja Polska (TVP).

Anunţul ei nu este explicit în privinţa motivului anulării, însă mulţi l-au interpretat ca pe un mesaj de susţinere a comunităţii LGBTQ+ din Polonia, o ţară în care drepturile le sunt reprimate. Asociaţia ILGA Europe plasează țara pe ultimul loc în clasamentul său al drepturilor LGBTQ+ în Uniunea Europeană (UE).

„Cea mai bună aliată”, „sunt foarte mândră de voi”, au salutat zeci de fani. Alţii au arătat însă cu degetul participarea lui Mel C la un concert în Rusia, unde drepturile minorităţilor sexuale sunt de asemenea călcate în picioare.

Mel C este foarte implicată în recunoaşterea drepturilor LGBTQ+ şi a primit în 2022 un premiu British LGBT awards. În 2019, ea a lansat un single împreună cu starurile drag-queen Sink the Pink şi a avut un turneu cu această trupă.

TVP explică într-un comunicat, preluat de cotidianul britanic The Guardian, că Mel C s-a retras din cauza „presiunii comentariilor online”. „Compania a fost surprinsă să afle schimbările de plan ale artistei. TVP aminteşte că Anul Nou este un concert pentru toţi cei care vor să intre în noul an într-o atmosferă bună”.

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici