Martie în spațiile Celula de Artă. Călătorii interioare și exterioare și finalul unei expoziții colective

Art Battle, fotografie de Bogdan Baractaru

Pe 8 martie are loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scorțea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00, iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă 104-106, București. 

Călătoriile Spiritului

Seria „Călătoriile Spiritului” cuprinde peisaje din viața artistei, fie reale, fie imaginare, în care s-a simțit aproape de esența sufletului ei. Prin practica sa artistică își propune să redea noțiunile abstracte ale sentimentelor, precum și aspectele universal valabile pentru fiecare suflet, prin experiența sa subiectivă, și să surprindă forțele intangibile care fac universul să funcționeze, neinfluențate de conceptele, principiile și acțiunile fizice tipic umane. Surprinde în lucrările sale forțele ce animeaza obiectele și ideile pure ale filosofiei antice și ale spiritualității: Frumosul, Binele, Libertatea și Autenticitatea.

Bucățele

Până pe 15 martie, publicul mai poate admira expoziția „Bucățele”, a artistei Evghenia Gritscu, născută în România și crescută în Ucraina, care în prezent își urmează studiile în Polonia, ce a absorbit influențe din fiecare dintre culturile în care a trăit și lucrat. Această diversitate culturală aduce adâncime și autenticitate lucrărilor sale, oferind o contribuție distinctivă în peisajul artistic contemporan.

„Bucățele” prezintă o lucrare realizată în cadrul unui rezidențiat între cele două țări. O parte a fost creată în Polonia, unde Evghenia urmează un doctorat în artă, iar cealaltă parte a lucrării a fost realizată în București. Materialele folosite de ea au fost găsite pe străzi sau aduse de prieteni. Din bucățele mici, artista a creat un autoportret fragmentat ce simbolizează coagularea tuturor părților într-un întreg, un întreg care înseamnă „eu”. Iar folosirea oglinzilor e simbolul reflecției celorlalți oameni care ne oglindesc imperfect, ne influențează și ne schimbă. Cu toate acestea, devenim un întreg, care prin lumini va crea un univers.

My Light Darkness

La Celula de Artă din Bd. Carol nr. 53 va avea loc pe 16 martie, începând cu ora 19:00, și vernisajul expoziției „My Light Darkness” a artistei Medeea Stănescu.

Cele trei lucrări expuse fac parte dintr-un proiect mai amplu care se învârte în jurul peisajului. Natura are un efect vindecător, astfel că artista a surprins diversitatea ei, dar și idei mai profunde legate de viață, moarte și relația omului cu mediul înconjurător. În lucrări se regăsește dihotomia întuneric-lumină, specifică universului interior al artistei.

Expoziția poate fi văzută până pe data de 14 aprilie.

Art Battle, expoziție la final

În această lună se încheie programul de vizitare al expoziției cu lucrări realizate de artiștii înscriși la competiția Art Battle: Medeea Stănescu, Tusai Istvan, Ioana Badea, Stela Filip, Evghenia Gritscu, Ada Maria Loloiu, Cosmin Vâlceanu, Alexandra Teletin, Ionela Kelemen, Dan Armand Stancu, Ninel Preda, Beatrice Nicolae, Anca Alina Iacob, Monica Briciu, Gabriela Vasile, Andreea-Marina Tofoleanu, Marian Văsii, Adela Silvan, Mateo Dumitrache, Pavel Bălan, Lucreția Nicolau, Elena Hogaș și Francesca Chebuțiu, dar și ale artiștilor din echipa organizatoare: Daniel Loagăr, Bogdan Negulescu, Silviu Petrescu, Cosmin Sandu, Andreea-Eliza Petrov, Ștefan Andrei și Ioana Vîlcu vor putea fi văzute în salonul permanent al Celulei de Artă din Palatul Bragadiru până pe data de 18 martie, între orele în care se desfășoară evenimente la Palatul Bragadiru.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici