Mapping the City from the Outside Câmpulung. Vernisajul expoziției din cadrul programului de mentorat pentru artiști emergenți

Accelerator anunță vernisajul expoziției de final din cadrul programului de mentorat pentru artiști emergenți de la Câmpulung. Vernisajul are loc pe 2 iunie, iar tema principală este modul în care un spațiu se transformă prin intermediul interpretării artistice. Mapping the City from the Outside este numele expoziției care încurajează publicul să privească diferit locurile aparent banale pe lângă care trec zi de zi.

Cei zece artiști care vor expune în cadrul expoziției Mapping the City from the Outside sunt: Lena Ciobanu, Mihai Costache & Meri Stroe (duo artistic), Diana Drăghici, Cinty Ionescu, Ioana Nicoară, Andreea Samoilă, Maria Elena Șofrac, Simona-Daniela Tudose și Ioana Țurcan.

Artiștii au fost selectați de către un juriu din România dintr-un portofoliu de 51 de aplicații primite în timpul derulării apelului deschis, care s-a desfășurat în luna februarie a acestui an. Aceștia investighează, în cadrul expoziției, relația cu un spațiu nou și cum se transformă el prin intermediul interpretării artistice.

„Inițiativa «Mapping the City from the Outside» reunește un grup divers de unsprezece artiști, fiecare dintre ei lăsând o amprentă unică asupra peisajului orașului Câmpulung. Acest proiect oferă o platformă pentru a observa și înțelege puterea de transformare prin interpretări artistice. (…) «Mapping the City from the Outside» este mult mai mult decât o colecție de lucrări artistice. Este o explorare dinamică a modului în care arta ne poate remodela înțelegerea unui loc și ne încurajează să construim conexiuni mai profunde cu ceea ce ne înconjoară.” (Georgia Țidorescu, curatoarea expoziției și coordonatoarea proiectului)

ACEP a susținut, încă de la începutul programului, zece artiști emergenți din România, selectați în urma unui apel deschis, prin:

  • Trei laboratoare tematice, ce au avut loc în perioada 11-15 martie la Câmpulung. Teme principale: Piața de artă contemporană și oportunitățile de finanțare (susținut de Andrei Breahnă, manager cultural); Relația dintre artist și curator (Susținut de Georgia Țidorescu, curatoare independentă); Lucrările in-situ și posibilitățile de adaptare (Susținut de Pavel Brăila, artist vizual)
  • Sesiuni de mentorat unu-la-unu cu cei patru mentori: Andrei Breahnă, manager cultural, Georgia Țidorescu, curatoare independentă și Pavel Brăila, artist vizual
  • Sprijin financiar pentru producția de noi lucrări ce vor fi expuse în cadrul expziției Mapping the City from the Outside în Câmpulung în perioada 1-30 iunie.

Printre locațiile în care vor avea loc expunerile de artă din Câmpulung se numără Primăria Câmpulung, Grădina Publică Merci, Cafeneaua Coloniale, Pasarela pietonală Câmpulung și Piața Centrală. 

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici