Mapping Bodies. Au mai rămas câteva zile pentru a te înscrie în competiția Bucharest International Dance Film Festival

Înscrierile pentru cea de-a 10-a ediție aniversară Bucharest International Dance Film Festival se apropie de final. Cineaști, coregrafi, artiști vizuali și creatori de artă digitală sunt invitați să-și înscrie scurtmetrajele la secțiunile competiționale ale singurei manifestări cinematografice din România dedicată filmelor de dans, care va avea loc între 5 și 8 septembrie 2024, sub tema Mapping Bodies. Termenul-limită pentru înscrieri este 12 iulie.

Mapping Bodies

Cea de-a 10-a ediție aniversară a BIDFF, ”Mapping Bodies”, își propune să creeze un spațiu de dialog și schimb de experiențe, redând o cartografiere a corpurilor din diferite contexte culturale sau social-politice și prezentând noi perspective asupra lumii contemporane, cu emoțiile, preocupările și subiectele sale de reflecție. Dansul contemporan este creat în prezent, cu mijloace ale prezentului. Infuzează alte forme artistice cu sensuri noi, are un potențial major de transformare a relației noastre cu corpul și îmbogățește felul în care comunicăm și ne exprimăm.

În cele patru zile de festival, dansatori, coregrafi, artiști vizuali, regizori, creatori de realității virtuale, teoreticieni și producători sunt angrenați în peste 20 de evenimente structurate în cinci secțiuni caracterizate de diversitate, multiplicitate și deschidere. Interconectate, acestea alcătuiesc o hartă a dansului cu parcursuri artistice din numeroase contexte.

BIDFF

Bucharest International Dance Film Festival este o platformă pentru filme experimentale care folosesc mișcarea ca limbaj principal sau corpul ca subiect al explorării artistice. Mediat de camera de filmat, corpul devine punctul central al filmelor arthouse, încurajând publicul să discute despre politici provocatoare, emoții extreme, interpretări ascunse și estetici ciudat de atrăgătoare.

BIDFF susține sincretismul și dialogul între mișcare și diverse forme de cinema, de la cele mai tradiționale până la lucrări hibride experimentale sau futuriste. Pe lângă proiecțiile de filme, BIDFF organizează anual o expoziție VR, conferințe, intervenții performative și ateliere intensive de formare profesională pentru artiștii emergenți. În fiecare an, în septembrie, festivalul are loc în mai multe locații din București, România.

Cum să aplici

Toți cei care au aplicat vor primi răspuns referitor la selecția filmului înscris până pe 1 august 2024.

Reguli & termeni

Secțiunea competițională a BIDFF este dedicată exclusiv scurtmetrajelor și este împărțită în Competiția Internațională și Competiția Națională. Selecționerii festivalului vor lua în considerare filme de ficțiune, documentare și animații care fie folosesc mișcarea pentru a explora o idee, fie vorbesc despre probleme legate de corp, lumea dansului și a artei performative. De asemenea, doritorii sunt încurajați să aplice dacă au un scurtmetraj care explorează întrebări despre viitorul artei, chestionând problematici legate de etica colaborării, comunicării și coexistenței.

Se caută

  • Scurtmetraje de dans produse în ultimii doi ani, care nu depășesc 20 de minute în lungime și au o calitate minimă Full HD (1080p). Filmele pot fi atât live action, cât și animație, și în orice gen: ficțiune, documentar sau experimental.

Nu se caută

  • Videoclipuri muzicale, trailere sau înregistrări ale unor spectacole, filme care au fost deja înscrise la edițiile anterioare ale festivalului, filme de un minut sau reclame la diverse branduri.

Se oferă

  • Premii în bani pentru Cel mai bun film internațional (1000 de euro) și Cel mai bun film românesc (500 de euro).
  • Intrare liberă la toate evenimentele festivalului, mai puțin atelierele care necesită înscriere în prealabil.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici