Galeria „Madrigal 60” vernisează expoziția artiștilor Vasile și Mihai Ostahi

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Centrul de Cultură Arcuș vernisează cea de a opta expoziție din seria aniversară Galeria „Madrigal 60” și invită publicul să descopere artiștii Vasile și Mihai Ostahi și lucrările pe care aceștia le dedică Corului Madrigal.

Vernisajul va marca încheierea primului sezon expozițional Galeria „Madrigal 60” și va avea loc joi, 22 iunie de la ora 19:00, la sediul Corului Madrigal din Aleea Dealul Mitropoliei 11, București. Expoziția va fi deschisă vizitatorilor în cadrul vernisajului, precum și în zilele de sâmbătă și duminică, 24-25 iunie și 1-2 iulie, în intervalul orar 10:00 – 18:00. Accesul publicului este gratuit.

„Anul 60 al Madrigalului vine cu o premieră în domeniul artelor plastice. Suntem la jumătatea anului și deja sunt peste 35 de tablouri reprezentând corul, dirijorul sau Casa Madrigal, în diverse și inedite forme. 9 artiști plastici s-au încărcat cu sunetul inconfundabil al Corului nostru și au creat, conduși de magia acestuia. Este cel mai frumos mod de a păstra energia undelor sonore pentru eternitate: pictată pe pânză. Le mulțumesc lor: Corina Preda-Perianu, Laurențiu Midvichi, Emanuel Chiriac, Virgiliu Parghel, Marinella Dumitrescu, Dan Palade, Lucia Juncu, Vasile Ostahi și Mihai Ostahi; și vă așteptăm în toamna la Art Safari!” – a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Despre Vasile și Mihai Ostahi

Tată și fiu, Vasile și Mihai Ostahi, aduc magia artei din atelierele lor de creație din Chișinău în inima Bucureștiului. Sosiți special pentru rezidența artistică în Casa Madrigal, pictorii Vasile și Mihai Ostahi vor expune în cadrul Galeriei „Madrigal 60” creații recente, realizate în cadrul repetițiilor Corului Madrigal, și lucrări selectate din colecțiile personale.

Lucrările lor sunt prezente în expoziții individuale și de grup, colecții personale și muzeale în destinații prestigioase precum Canada, Italia, Franța, Marea Britanie, România și Statele Unite ale Americii. Cu o abilitate desăvârșită în tehnica uleiului pe pânză, Vasile și Mihai Ostahi reușesc să creeze opere care transmit emoții și vibrații în fiecare tușă. Fiecare lucrare este o fereastră către lumea lor interioară, invitându-ne să explorăm și să ne bucurăm de o experiență artistică unică, care trezește imaginația și provoacă simțurile.

Vasile Ostahi se inspiră din frumusețea naturii, transpunând pe pânză impresii captivante ale peisajelor și invitându-ne într-o călătorie imaginativă prin natura seducătoare.
Mihai Ostahi a explorat muzica ca sursă de inspirație, capturând în lucrările sale instrumentiști talentați în momentele lor de creație. Înainte de rezidența sa la Casa Madrigal, acesta a creat opere pline de pasiune și emoție, surprinzând expresivitatea muzicii într-un mod unic și captivant.

mm
Radu Bejan
Critic literar. S-a născut în 1996 în Oradea. Tot în Oradea a absolvit facultatea de Litere (specializarea Română-Engleză) și programul masteral Literatură Română – Relevanțe Europene. În prezent, urmează cursurile programului masteral Istoria Imaginilor – Istoria Ideilor (UBB Cluj-Napoca, Litere). Colaborator permanent al revistei de cultură „Familia”. Co-fondator al clubului de lectură Pragul Vaida.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici