Lumi fantastice: sesiune de Q&A și autografe cu scriitoarele Ana-Maria Negrilă și Cezarina Anghilac la Modul Cărturești

Editura Crux Publishing, în parteneriat cu Librăriile Cărturești, ne invită sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 18:00, la Modul Cărturești (Strada Academiei 18-20, București) la evenimentul Lumi fantastice | Sesiune de Q&A și autografe cu scriitoarele Ana-Maria Negrilă și Cezarina Anghilac. Discuțiile vor fi moderate de Andreea Sterea, editor-șef al Crux Publishing.

Evenimentul se adresează tuturor fanilor de literatură science-fiction și fantasy (dar nu numai) care caută mai mult decât simple povești, ci lumi unice și construite meticulos în fiecare detaliu.

Despre worldbuilding, imaginație fără limite și universuri alternative fascinante vom discuta cu scriitoarele Ana-Maria Negrilă și Cezarina Anghilac, cunoscute publicului român pentru seriile lor SF&F Stelarium și Stăpânul umbrelor, respectiv În cercul fiarei. Cele două autoare vor răspunde la întrebări, vor dezvălui publicului mecanismele prin care își construiesc lumile și vor semna autografe.

Despre invitate

Ana-Maria Negrilă este scriitoare și traducătoare, cu o carieră diversă și prolifică. Absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine din București, a debutat în 1993, câștigând numeroase premii de-a lungul anilor, inclusiv premiul Vladimir Colin (în 2008 pentru romanul Împăratul ghețurilor și în 2021 pentru romanul Agenții haosului). A publicat în reviste și antologii de renume din țară și de peste hotare, iar operele sale au fost traduse și publicate în străinătate. A scris mai multe romane și serii, printre care seria science-fiction Stelarium (Crux Publishing) și seria epic fantasy Stăpânul umbrelor (Crux Publishing). Pe lângă ficțiune, Ana-Maria Negrilă a publicat și articole și studii științifice pe teme diverse. În 2021, a publicat un roman de ficțiune istorică, Cele patru oglinzi ale adevărului (Hyperliteratura), pentru care a primit premiul special la Concursul național de creație literară „Vasile Voiculescu”.

Cezarina Anghilac este scriitoare, specializată în science fiction, fantasy, mystery și horror. Cu studii în sociologie și antropologie la Universitatea din București, a început să se afirme în lumea literară după ce a urmat cursurile Atelierului SF&F, organizat de Revista de povestiri și Bookblog în 2015. A fost redactor pentru Revista de suspans și a debutat cu volumul de povestiri Cine doarme și visează în 2017, câștigând premiul AntareSFest pentru Cel mai bun debut SFFH al anului. A publicat proză scurtă în diverse reviste și antologii, obținând premiul AntareSFest pentru Cea mai bună povestire SFFH în primă apariție în 2016 (pentru povestirea Doar vântul) și premiul Revistei Galaxia 42 la categoria Fantasy (pentru povestirea Aroma fină de nisip încins). În 2022, a lansat primul volum al seriei dark fantasy În cercul fiarei – Promisiuni de sânge, urmat în 2023 de al doilea și ultimul volum, În cercul fiarei – Puțină speranță (Crux Publishing).

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici