„Lacrimi care ard”, acum în limba română

Lacrimi care ard, romanul multi-premiat al lui S. A. Cosby, considerat de mulți a fi noul star al literaturii americane din zona mystery & thriller, a apărut la Crime Scene Press în traducerea lui Dan Doboș. Volumul a fost recompensat cu prestigiosul Premiu Barry pentru „Cel mai bun roman de suspans în 2022”, a fost desemnat „Thrillerul Anului 2022”  în cadrul festivalului Capital Crime și a câștigat și Premiul Hammett 2021.

Ike și Buddy Lee, doi bărbați care nu au în comun decât trecutul plin de fărădelegi și iubirea pentru fiii lor uciși, se aliază în dorința lor disperată de a se răzbuna. În căutarea adevărului, cei doi își vor înfrunta prejudecățile față de băieții lor, dar și unul față de celălalt.

S. A. Cosby este un scriitor american din partea de sud-est a statului Virginia. A absolvit Christopher Newport University cu o diplomă în limba și literatura engleză. Și-a publicat lucrările în numeroase reviste și antologii. Prozele sale scurte au fost apreciate și răsplătite cu mai multe premii, printre care Premiul Anthony (2019). Pentru romanele sale, Cosby a câștigat Los Angeles Times Book Prize (2020), Premiul Anthony (2021) sau Premiul Barry (2022). În România, două dintre romanele sale au fost publicate la Crime Scene Press: Pustiul de asfalt și Lacrimi care ard.

mm
Radu Bejan
Critic literar. S-a născut în 1996 în Oradea. Tot în Oradea a absolvit facultatea de Litere (specializarea Română-Engleză) și programul masteral Literatură Română – Relevanțe Europene. În prezent, urmează cursurile programului masteral Istoria Imaginilor – Istoria Ideilor (UBB Cluj-Napoca, Litere). Colaborator permanent al revistei de cultură „Familia”. Co-fondator al clubului de lectură Pragul Vaida.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici