Keanu Reeves, succes cu noul „John Wick”

foto: geektyrant.com

John Wick: Capitolul 4 a debutat pe primul loc în box-office-ul nord-american, după ce a obţinut încasări de 73,5 milioane de dolari în weekend, potrivit datelor anunţate de compania Exhibitor Relations. Keanu Reeves și-a tăiat jumătate din replicile inițiale și rostește doar 380 de cuvinte în trei ore de film.

„O lansare superbă”, a declarat expertul David A. Gross, care a precizat că fiecare continuare a unui film din seria John Wick a reuşit să îşi depăşească predecesorul prin prisma încasărilor, potrivit Agerpres.

Cronicile sunt în cea mai mare parte elogioase pentru acest film, în care actorul Keanu Reeves este încă o dată cap de afiş, jucând rolul unui fost asasin care luptă cu o organizaţie criminală internaţională.

„Ce bine ar fi dacă toate filmele de acţiune ar fi atât de bune şi atât de proporţionat coregrafiate”, au scris, entuziasmaţi, jurnaliştii de la The Washington Post – chiar dacă unii dintre ei au considerat că bilanţul mare al victimelor (peste 100 de morţi pe parcursul filmului) este totuşi prea exagerat.
Coregrafia din John Wick: Capitolul 4 este în mare parte realizată de regizorul său, Chad Stahelski, el însuşi un fost cascador. Alături de Keanu Reeves, din distribuţie fac parte şi actorii Donnie Yen, Bill Skarsgard şi Laurence Fishburne.

Un Keanu Reeves tăcut

Keanu Reeves rostește doar 380 de cuvinte în tot filmul, care durează trei ore, aproape o treime dintre acestea fiind formate dintr-un singur cuvânt, cum ar fi „da”, scrie The Independent.

Într-o analiză realizată de The Wall Street Journal, autorii spun că „aproximativ 10% dintre replicile lui Wick sunt prezentate în trailerul filmului, ceea ce îl face pe erou să pară foarte tăcut”. Wick spune mai multe în acel filmuleț de 2 minute și jumătate decât în primele 25 de minute ale filmului.

Reeves a intervenit asupra rolului său și a replicilor pe care le are. Regizorul Chad Stahelski a explicat că Wick, care este un asasin legendar în lumea interlopă a criminalilor, are foarte puține replici deoarece Reeves „a eliminat aproximativ jumătate din dialogul scris pentru personajul său în scenariul inițial”.

În cea de-a patra parte, cea mai lungă replică de dialog pe care o are Reeves este într-o scenă cu colegul său, Hiroyuki Sanada, care îl interpretează pe managerul de hotel și Shimazu Koji, în care Wick spune: „Noi doi am lăsat în urmă o viață bună cu mult timp în urmă, prietene”.

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici