Joc video educațional realizat de tineri din Arad, bine primit în Europa

Un joc video educațional realizat de o echipă de programatori români din Arad ajută procesul didactic în instituțiile de învățământ unde se predă istoria Europei sau valorile europene, dar este destinat și internauților care doresc pur și simplu să-și îmbunătățească cultura generală.

„The Spirit of Europe – Origins” prezintă povestea Europei, de-a lungul unor perioade istorice cheie: Grecia Antică, Imperiul Roman, Migrația popoarelor, Epoca Vikingilor, Evul Mediu și Renașterea. Jocul video educațional în limba engleză a fost pregătit în ultimii doi ani de către echipa IT de la Predict CSD Consulting din Arad.

Cum a fost gândit

Vizând dezvoltarea unui mediu simulat captivant, cunoscut în mod obișnuit ca joc video, în care jucătorul călătorește prin istoria Europei, de la începuturile sale mitologice până în prezent, participând activ la evenimente cheie de-a lungul istoriei și mitologiei care au modelat Europa de astăzi, această abordare conectează participanții cu valori, pe lângă învățarea istoriei și mitologiei, culturii și civilizației Europei.

Jucătorul primește misiuni care îl duc prin diverse epoci, tabere ori combatanți, în încercările de a urma cursul istoriei având pacea ca valoare esențială. Din zecile de misiuni, se pot exemplifica unele precum: dezvoltarea democrației ateniene, epoca de aur a Atenei, reformele grecești în materie de conducere, dezvoltarea Romei, crearea condițiilor propice pentru instalarea „Pax Romana” (Pacea romană), migrațiile diverselor triburi, divizarea Imperiului Roman, reformele din timpul lui Carol cel Mare (supranumit și Pater Europae), pregătirea tratatului cunoscut mai târziu ca Magna Carta, explorarea Ligii Hanseatice ca precursor al Uniunii Europene, dezvoltarea negoțului și agriculturii în Europa, începuturile Renașterii – Dante, Boccaccio, Francisc de Assisi, Toma de Aquino, Petrarca și mulți alții.

Unde îl găsești

Pentru a obține acces la joc, participanții pot să se înregistreze și să participe la evaluarea inițială constând dintr-un set de întrebări bazate pe istorie, la care au acces gratuit pe site-ul jocului. O evaluare finală va fi posibilă după finalizarea jocului. Dacă doresc, participanții au opțiunea de a intra direct în joc, fără procesele de înregistrare și evaluările aferente.

Ce urmează

Persoanele interesate de integrarea jocului video în diverse contexte educaționale, la școală sau în alte structuri dedicate învățării, pot face acest lucru direct studiind site-ul proiectului, sau îi pot scrie coordonatorului de proiect, Sorin-Victor Roman, pentru mai multe detalii cu privire la diverse variante de utilizare.

Caracteristici

 • gratuit;
 • conținut educațional adecvat din punct de vedere istoric;
 • două tărâmuri: tărâmul spiritual și cel material;
 • sistem de posesie, ce permite controlarea oricărui personaj din joc;
 • sistem economic și de construcție utilizate pentru modernizarea și recrutarea unităților;
 • luptă tactică, de strategie;
 • poveste profund filozofică, ficțională, care implică zei, virtuți, vicii, concepte și gânduri, manifestate ca spirite;
 • peste 15 ore de joc;
 • 58 de unități de luptă cu peste 50 de abilități unice;
 • peste 240 de personaje cu care să interacționezi, din Grecia antică până la Renașterea europeană din secolul al XII-lea, de la simpli oameni de rând până la mari figuri ale istoriei europene.
 • 13 hărți unice care oferă peste 20 de misiuni.

În cadrul acestui proiect Erasmus+ au contribuit și partenerii: Asociația Millenium Center din Arad – România, Euro – Net din Italia, IDEC din Grecia și Inercia Digital S.L. din Spania.

Detalii cu privire la instalarea jocului, platforme utilizate, evaluare inițială și evaluare finală, găsești pe site-ul proiectului. Jocul se găsește și pe Steam, iar aici găsești trailerul.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici