Jaf la un muzeu din Germania. Hoții au furat cel mai mare tezaur de aur celtic descoperit în secolul XX

foto: news.ro

Peste 480 de monede de aur antic, datând din jurul anului 100 î.Hr., au fost furate dintr-un muzeu din sudul Germaniei, a anunţat marţi Poliţia, citată de The Associated Press.

Poliţia landului Bavaria a declarat că acestea au fost furate marţi dimineaţa devreme din Muzeul Celtic şi Roman din Manchinig, la 60 de kilometri nord de Munchen, potrivit News.ro.

Cele 483 de monede au fost descoperite în 1999 în timpul săpăturilor unei aşezări antice din Manchning şi sunt considerate cel mai mare tezaur de aur celtic descoperit în secolul XX.

Agenţia germană de ştiri dpa a relatat că autorităţile estimează valoarea monedelor, care împreună cântăresc aproximativ 4 kilograme, la câteva milioane de euro.

„Pierderea tezaurului celtic este un dezastru”, a declarat ministrul bavarez al Ştiinţei şi Artelor, Markus Blume, citat de agenţia de presă. „Ca o mărturie a istoriei noastre, monedele de aur sunt de neînlocuit”, a adăugat el.

Markus Blume a spus că hoţii au dat dovadă de „o energie criminală incredibilă”.

Poliţia face apel la martori care ar fi putut vedea persoane suspecte în apropierea muzeului sau care au alte informaţii care ar putea duce la recuperarea comorii.

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici