Iubirea e costumul tău de supererou

Marcel Proust spunea că: „Imaginația noastră este responsabilă pentru iubire, nu cealaltă persoană.” Deci e de preferat ca ambele persoane din cuplu să aibă multă imaginație, dar să le și placă ce își imaginează celălalt. Imaginația îți poate salva relația. Du-te cu ea până-n pânzele albe, peste mări și țări, peste iaduri și paradisuri, mai departe de ce vezi pe Netflix și HBO GO.

Poți să-ți imaginezi tot felul de lucruri, chiar și pe cele imposibile. Asta e marea ta șansă. Fă din persoana cu care ești cea mai iubită persoană de pe pământ, din întreg universul în continuă expansiune. Lasă iubirea să meargă pe urmele sale nebuloase. Corectează-i persoanei respective toate neajunsurile pe care le are cu vârf și îndesat punând de la tine. Fii cu adevărat darnic, nu te reține de la absolut nimic. Nu contează ce anume nu are, adaugă-i atuuri incredibile, atuuri de supereroi. 

Fă din imaginație superputerea ta și poartă-ți iubirea ca pe un costum de supererou

Însă te poți gândi la iubire și ca la o cutie goală pe care o găsești la un moment dat pe stradă și o umpli cu tot ce ai prin buzunare, pe acasă, pe la lucru, pe la prieteni, cu tot ce găsești când ieși seara în oraș și te îmbeți sau când mergi în mult așteptatele concedii în afară. Bagă în ea de toate, nu te sfii, căci iubirea e foarte încăpătoare. De fapt, acea cutie e infinită, e asemenea unei găuri negre. Absoarbe tot, inclusiv lumina din ochii tăi atunci când te uiți doar la ea sau la el. Dacă vrei, te poți băga și pe tine în cutie. Fă-te cadou. Nu contează ce visează lumea în genere, tu visează ce vrei, cât vrei, cum vrei. Dă-ți delir! Delirium anima. Delirul sufletului prin inimile imaginației prin care curge iubire. 

Acum, realistic vorbind, nu trebuie să fii decât prezent în iubire, adică să fii alături și să susții cât poți tu de bine. Încearcă să asculți ce-ți spune celălalt, chiar să asculți. Păstrează totuși cutia și pune în ea un pic de blândețe.

mm
Ionut Cheran
Ionuț Cheran este autorul cărților „Memoriile Domnului Roșu” și „Pădurea lui Joaquin Phoenix”.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici