Interpretări ale realității II: tehnologie, tipuri inteligenţă şi diversitate cognitivă

Seria de întâlniri „Interpretări ale realității” continuă cu o discuție care pornește de la volumul Feluri de a fi. Dincolo de inteligența umană, de James Bridle, traducere de S.G. Drăgan şi Dan Bălănescu, apărută la editura Polirom, și invită cititorii la o discuție despre tehnologie, tipuri inteligenţă şi diversitate cognitivă.

Invitate

Invitatele acestei ediții a seriei de întâlniri sunt:

  • Alexandra Zorilă, membră a Centrului de Cercetare în Etică Aplicată
  • Alina Pietrăreanu, artistă interdisciplinară și directoare artistică a Festivalului Internațional de Arte Performative Ecosistem.

Moderează Corina Negrea, jurnalistă de știință, realizatoare de emisiuni de știință la Radio România Cultural.

Despre eveniment

Am observat cu toţii avansul rapid al inteligenţei „artificiale”, ce pare ceva mult mai straniu decât ne-am imaginat. Totodată, devenim conştienţi de prezenţa altor inteligenţe, care au fost alături de noi dintotdeauna: animalele, plantele şi mediul înconjurător. În Feluri de a fi, James Bridle examinează modurile fascinante şi diverse de a exista pe Pământ. Ce putem învăţa din aceste forme diferite de inteligenţă şi de personalitate şi cum ne putem schimba societatea pentru a trăi mai armonios unul cu celălalt şi cu lumea non-umană?

James Bridle spune o poveste cu totul nouă despre ecologie, tehnologie şi inteligenţă, susținând că e necesar să dezvoltăm definiţia acestor termeni pentru a construi o relaţie diferită cu non-umanul, una bazată pe solidaritate şi diversitate cognitivă.

Acces

Evenimentul va fi transmis live pe pagina Cărturești Carusel și accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici