Seria de întâlniri „Interpretări ale realității” continuă cu o discuție care pornește de la volumul „Elon Musk,” de Walter Isaacson, traducere de Louis Ulrich, Tudor Ulrich, Andreea Călin, Smaranda Nistor, apărut anul acesta la editura Publica, și invită cititorii la o discuție despre mizele și proiectele celui care care a deschis drumul spre era vehiculelor electrice, a explorării spațiale private și a inteligenței artificiale.
Invitați & moderator
Walter Isaacson spune povestea celui mai controversat și mai fascinant inovator din lume, un vizionar avangardist, pe care suntem invitați să o descoperim în librărie alături de invitații acestei întâlniri:
- Andrei Stupu, consultant educațional, lector, trainer și career coach
- Marian Bănică, expert în domeniul domotică cu peste 10 ani de experiență în smart home și smart living. Specializat în inteligență artificială, internet of things (IoT) și infrastructură cloud.
Moderează Andrada Fiscutean, jurnalistă de știință și tehnologie, redactor-șef la ProFM.
Despre carte
La începutul lui 2022 – după un an marcat de reușita SpaceX de a lansa pe orbită 31 de rachete, după un milion de mașini vândute de Tesla și după ce a devenit cel mai bogat om din lume – Musk a vorbit cu regret despre obsesia lui irațională de a stârni drama. În timp ce spunea asta, cumpăra în secret acțiuni Twitter, locul de joacă suprem al lumii întregi. Doi ani la rând, Walter Isaacson a fost umbra lui Musk, participând la ședințele acestuia, mergând cu el prin fabrici și petrecând ore în șir luându-i interviuri atât lui, cât și familiei sale, prietenilor, colegilor de birou și adversarilor. Rezultatul este o incursiune în culise revelatoare, plină de povești despre victorii și neliniști, proiecte inovatoare, pasiune și determinare.
O biografie captivantă, bazată pe mai mult de o sută de interviuri, povestea unui om sclipitor, ale cărui ambiții modelează în mod activ viitorul omenirii.
Acces
Evenimentul va fi transmis live pe pagina Cărturești Carusel și accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile.
Despre seria Interpretări ale realității
Cum va arăta viitorul într-o lume hyper conectată și super tehnologizată? În explorarea răspunsurilor la această întrebare lansăm seria “Interpretări ale realității”, un program de evenimente care își propune să clarifice anumite idei și concepte din știința contemporană care influențează modul în care ne proiectăm viitorul și ne pregătim pentru el.
În cadrul acestor întâlniri lunare, organizatorii își propun să aducă împreună pasionații de știință, inginerie, biologie, biodiversitate, astrofizică, neuroplasticitate, neuroștiință, filosofia, științei chimie – indiferent dacă sunt amatori sau profesioniști în domeniu. Cu această ocazie, aceștia vor să ofere o șansă în plus cărților valoroase din librărie care tratează aceste teme, dar sunt mai puțin cunoscute publicului, sperând ca seria să angajeze în dezbatere cât mai mulți cititori și să aducă în prim-plan poveștile uimitoare de la granița științei contemporane, declară Carmen Florea, coordonatoarea proiectului.