Începe ANONIMUL. „Mariupolis 2”, al regizorului capturat și ucis de armata rusă, în deschiderea festivalului de film

foto: festival-anonimul.ro

Cea de a XIX-a ediţie a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL are loc între 8 și 14 august 2022 în Delta Dunării, la Sfântu Gheorghe. Publicul prezent în Complexul Green Village și Green Dolphin Camping se va bucura de proiecţii de film de lungmetraj și va putea discuta cu cineaştii invitați. Premiile din competiţiile de lung şi scurtmetraj sunt acordate în baza votului exprimat de public.

„Mariupolis 2”, al regretatului regizor Mantas Kvedaravičius, care a fost prezentat în premieră mondială în luna mai la Cannes, va deschide evenimentul la ora 22.00, anunță organizatorii. Acesta va fi prezentat în premieră în România și este ultimul film – neterminat – al regizorului lituanian Mantas Kvedaravičius, care a fost capturat de armata rusă și ucis în regiunea Mariupol din Ucraina, la finalul lunii martie a acestui an. Documentarul a fost montat în timp record de logodnica regizorului, Hanna Bilobrova, împreună cu producătorii proiectului, pentru a putea fi prezentat la Festivalul de la Cannes.

Bilobrova și Kvedaravičius se întorseseră să filmeze din nou în Mariupol, în plin război, pentru a documenta oamenii și locurile pe care le filmaseră în 2015 pentru documentarul „Mariupolis”. Regizorul intenționa să arate cum continuă viața acestor oameni printre bombardamente, cu imagini la limita între tragedie și speranță.

Programul festivalului cuprinde două competiții de scurtmetraje, românești și internaționale, o competiție de lungmetraje, dar și proiecții în afara concursului și evenimente conexe. Numeroși cineaști vor fi prezenți pentru întâlniri și discuții cu publicul, la evenimentul cofinanțat de Ministerul Culturii.

Lineup-ul festivalului poate fi consultat aici, iar programul complet este disponibil aici.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici