Impactul inteligenței artificiale asupra artei și educației academice: dezbatere publică la Iași

Sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 11:00, Asociația AltIași și partenerii organizează dezbaterea „Impactul inteligenței artificiale asupra artei și educației academice”. Evenimentul are loc în Cupola Palatului Braunstein (Str. Cuza Vodă 2, Iași), iar intrarea este gratuită, în funcție de disponibilitatea locurilor din sală.

Participă Alexandru Berceanu (CINETIC UNATC), Floriama Cîndea (artistă), Cristian Nae (Universitatea Națională de Artă „George Enescu”), Dorin Cucicov (CINETIC UNATC), Dragoș Dogioiu (CINETIC UNATC). Moderator va fi Raluca Oancea (Universitatea Națională de Arte București)

Inteligența umană – ceea ce ne permite să înțelegem lumea din jurul nostru și decorul vieții noastre – nu mai este exclusiv umană. Este o inteligență hibridă, distribuibilă, formată din neuroni și cipuri, amintiri și baze de date, imaginație și prognoze computaționale, gânduri și algoritmi. Pe măsură ce folosim inteligența artificială (IA) pentru a ne înțelege existența, granița dintre noi și tehnologie devine din ce în ce mai neclară: unde terminăm și unde începe IA? 

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici