iarba Fiarelor lansează et Cètera, primul single de pe viitorul album

iarba Fiarelor lansează astăzi et Cètera, primul single de pe al doilea material de studio. Piesa este deja disponibilă online pe platformele de streaming ale trupei.

Spre deosebire de vioara care deschidea albumul Desculț și plângea pe umărul ceterașului în piesa Țîne-mă blând, cetera care descuie sezonul Slobod vine mai curajos. Până la refrenul în formă de rugăciune, et Cètera descrie ritualul unui descântec de invocare și trezire la viață a tuturor care mai au ceva de cuvântat, de bocit, de se cântat.

Noua piesă poate fi ascultată aici:

Trupa iarba Fiarelor s-a lansat în 2018, la Muzeul de Artă Comparată din Sângeorz-Băi. În iunie 2020, iarba Fiarelor a lansat primul album de studio, Desculț. Repertoriul lor cuprinde cântece și jocuri călugărești, în pas de dansuri tribale, mantre și ritualuri de Sânziene – noaptea solstițiului de vară când înflorește iarba fiarelor -, balade haiducești, cântări feciorești, hore solare, doine de stâmpărare, cântece de dor, de-a lungu’ ritualic, bocet (recviem), genuri distilate prin mitofolclorul etniilor.

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici