Horia Marchean va aduce poezia la Liceul Tehnologic „Gheorghe Şincai“

Următorul invitat în cadrul proiectului Scriitori la școală 2021, organizat de Asociaţia Podium, va fi poetul Horia Marchean. Acesta va vizita joi, 21 octombrie, Liceul Tehnologic „Gheorghe Şincai“, unde va susţine ore de literatură română contemporană la clase ale doamnelor profesoare Cristina Timar, Diana Cârnaţiu şi Daniela Ormenişan.

Horia Marchean este unul dintre cei mai dinamici şi mai promiţători tineri poeţi stabiliţi la Târgu Mureş. Horia Marchean este medic rezident la Clinica Psihiatrie II din Târgu Mureș. A absolvit Colegiul Național „Emil Racoviță” din Brașov, iar ulterior a absolvit Facultatea de Medicină a Universității „Transilvania” din Brașov. Pe lângă studiile de specialitate publicate, publică și literatură. Începe să scrie la 14 ani, influențat de Lovecraft, Barker și Herbert, în principiu proză scurtă. Începe să scrie poezie în timpul studiilor universitare, alternând rareori cu proza scurtă sau cu articole pe tema psihiatriei culturale sau sociale. Tematic, tratează idei religioase, filozofice și politice.

Până în prezent, a publicat un studiu de specialitate în culegerea de studii „Persoana normală și patologică: repere istorice, sociologice și spirituale”, red. Aurel Nireștean, Emese Lukacs, Târgu Mureș University Press, 2019, articol: „Gilles de Rais și tulburarea de personalitate antisocială ca patologie a puterii. Studiu de caz.”

Are două volume de poezii publicate, Altera Pars (2018), Kitab al-Azif (Cartea Celui ce se Apropie), iar al treilea volum, Parte Nostra este în curs de apariție la editura Eikon. Momentan este în lucru încă un volum de poezii care deocamdată nu are titlu definitiv.

A mai publicat și două povești scurte, Pregătiri pentru spovedanie și Risus Sardonicus, ambele la Editura Berg în 2018.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici