History Channel donează cărţi pentru 25 de şcoli din România, pentru a celebra femeile

History Channel dedică luna martie femeilor care au făcut istorie și donează cărţi destinate elevilor şi profesorilor din 25 de şcoli din România, continuând să sprijine studiul istoriei în sistemul educaţional.

Fiecare şcoală va primi un set de volume reprezentative de opere istorice semnate de istorici de renume din România şi străinătate. Această ediţie este dedicată în totalitate studiului personalităţilor feminine care au făcut istorie, atât din România, cât şi din lume.

16 din cele 26 lucrări istorice sunt scrise de femei, iar altele 10 abordează rolul femeilor în istoria României. Printre autoarele selectate menţionăm Adriana Babeti, Ruxandra Cesereanu, Olga Lengyel, Diana Mandache, Tatiana Niculescu şi Mihaela Simina.

Unităţile de învăţământ beneficiare sunt din judeţele: Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Hunedoara, Olt, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vrancea şi din Bucureşti. Aproximativ 16.000 de elevi şi profesorii vor avea acces la unele dintre cele mai noi titluri din istoria României şi a Europei.

Campania „Herstory” este o continuare a ediţiilor din 2019 şi 2021, realizate în parteneriat cu Salvaţi Copiii România şi Libris.ro, în urma cărora peste 23.000 de elevi şi profesori din 50 de unităţi şcolare din toată ţara au beneficiat de cărţi de istorie.

Elevii şi profesorii vor putea aprofunda cărţi despre femei de seamă din istoria neamului nostru, dar şi din istoria lumii, printre care Regina Maria a României, Regina Elisabeta a II-a, Sissi, împărăteasa Austriei, vor putea studia faimosul jurnal al Annei Frank, dar şi mărturiile Olgăi Lengyel, supravieţuitoare a lagărului de la Auschwitz originară din Cluj. Volumele acoperă şi relatări despre personalităţi feminine mai puţin cunoscute care şi-au lăsat amprenta asupra istoriei lumii, de la începuturi până în prezent.

Pentru a treia ediţie a campaniei, History Channel continuă colaborarea cu partenerii săi de încredere: Libris.ro – cea mai mare librărie online din România – care a susţinut campania cu selecţia şi distribuţia unora dintre cele mai noi şi interesante titluri care să stârnească interesul pentru cunoaşterea istoriei, şi Salvaţi Copiii România – membră a Salvaţi Copiii International, cea mai mare organizaţie independentă din lume de promovare a drepturilor copiilor – care a sprijinit acţiunea cu localizarea unităţilor şcolare care au cea mai mare nevoie de cărţi.

mm
Liviu Ardelean
Și-a început activitatea în mass-media în anul 2007, făcându-și auzită vocea la mai multe posturi locale de radio din Transilvania. În 2020, a făcut tranziția către domeniul comunicării strategice și a devenit consilier de imagine. Pe lângă activitatea în PR, contribuie cu articole și analize la publicații precum Revista Golan și Educație Privată.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici