Haruki Murakami va lansa un nou roman, primul după şase ani

foto: Murdo MacLeod / Murdo Macleod

Celebrul autor japonez Haruki Murakami va publica un nou roman, primul după şase ani, pe 13 aprilie în Japonia, a anunţat editura Shinchosha, fără a dezvălui titlul sau subiectul.

La solicitarea AFP, Shinchosha nu a fost în măsură să spună când vor apărea versiunile traduse ale romanului. Editura a precizat doar că manuscrisul japonez are 1.200 de pagini, fără a specifica numărul de pagini pe care îl va avea cartea tipărită.

În vârstă de 74 de ani, Haruki Murakami este în mod regulat considerat favorit pentru a primi Premiul Nobel pentru Literatură de mai mulţi ani. Tradusă în 50 de limbi, opera sa care este atât fantastică, absurdă, cât şi realistă, se întinde pe patru decenii şi include zece romane, dar şi nuvele şi eseuri.

Printre cele mai cunoscute romane ale sale se numără „Cronicile păsării arc” (1994), „Kafka pe malul mării” (2002) sau „1Q84” (2009). Povestirea „Drive my car”, împreună cu alte povești din colecția sa din 2014, a fost adaptată pentru ecran şi filmul a câştigat premiul Oscar pentru „cel mai bun film străin” în 2022, notează News.ro.

Cel mai recent roman al său, „Uciderea Comandorului”, a fost lansat în 2017 în Japonia.  Deşi lucrările sale sunt extrem de populare atât în ​​ţara natală, cât şi în străinătate, Haruki Murakami fuge de faimă şi apare foarte rar în public.

În afară de o emisiune de radio obişnuită în Japonia, la care este DJ, el vorbeşte puţin despre problemele lumii în afara cărţilor sale, „pentru că necesită o gândire atentă şi alegerea cuvintelor”.

O bibliotecă dedicată scriitorului, ce adună manuscrisele sale şi discografia, a fost inaugurată în 2021 în campusul Universităţii Waseda din Tokyo.

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici