Hackathon de trei zile la Brașov, în cadrul consolid8 festival. Open call de proiecte, cu un premiu de 1000 de euro

În perioada 22-24 septembrie 2023, tinerii programatori, ingineri, pasionați de marketing, copywriteri, specialiști în vânzări, manageri de proiect, profesori, studenți sau liceeni sunt invitați să participe la un hackathon în limba engleză, cu propunerea de a gândi produse tehnologice care ne pot îmbunătăți viața, inclusiv soluții de inovare socială. 

Open call

Cei interesați în a-și pune în aplicare abilitățile și de a crea produse inovatoare au șansa de a câștiga 1000 de euro (per echipă), dar și alte premii oferite de sponsorii festivalului. 

Hackathonul se va desfășura doar fizic, în cadrul consolid8 festival din Brașov, primul eveniment din România dedicat tehnologiilor verzi și dezvoltării urbane durabile. Consolid8 Festival aduce conceptele sustenabile mai aproape de oameni și afaceri, facilitează accesul la educație, informare și soluții verzi, fapt pentru care biletele la eveniment vor fi gratuite în limita locurilor disponibile. 

Hackathonul permite participarea atât individual, cât și în echipe de maximum patru persoane. Cei care se înscriu individual își pot găsi locul într-o echipă, dacă doresc, după prezentarea ideii la începutul evenimentului. Înscrierile se pot face până pe 10 septembrie 2023, aici.

Cine se poate înscrie

 • Programatori profesioniști sau începători 
 • Ingineri
 • Specialiști în marketing
 • Designeri
 • Copywriteri 
 • Specialiști în vânzări
 • Managerii de proiect
 • Studenți
 • Elevi de liceu
 • Profesori
 • Persoane care caută un mentor
 • Persoane care caută o echipă pentru a construi un produs deosebit

În cadrul hackathonului vor exista ședințe de mentorat individuale, dar și sesiuni de training care să sprijine echipele să își dezvolte pitchurile pe care le vor prezenta în fața unui juriu internațional.

Mentorii anunțați până în prezent

Andrei Cosmin Munteanu (gazda) – Community Manager @ Growceanu, Co-founder & CEO at Coworking Timisoara;

Karla Merza – Expert Agile cu peste 9 ani de experiență în industria IT, acreditat ca Professional Certified Coach (PCC) de către International Coaching Federation și ca Professional Scrum Master (PSM I) de către Scrum.org.

Raluca Prelucă – Profesionist cu experiență în redactarea și gestionarea proiectelor finanțate din fonduri europene. Din 2010, a dezvoltat proiecte pentru startup-uri, companii mici, corporații, ONG-uri și instituții publice. Este partener în cadrul fonduri-structurale.ro – o platformă de informare în domeniul finanțărilor din România și a co-fondat consolid8 – o platformă de crowdfunding pentru antreprenorii sociali și cei din industriile creative.

Dan Zadobrischi – Consultant și mentor experimentat în domeniul afacerilor și al managementului. Experiența sa de aproape un deceniu este completată de o expertiză profesională și academică în domeniile sinergice ale transformărilor și inovațiilor digitale și durabile în afaceri.

Ioan Profiroiu – CEO @ writeGPT, cu șase ani de experiență în crearea și dezvoltarea de start-up-uri de tehnologie, cu un accent deosebit pe AI, aplicații de consum și growth marketing.

Ana Murray – Director al biroului local al Ashoka – cea mai mare rețea globală pentru antreprenoriat social – din ianuarie 2021. S-a alăturat echipei Ashoka România în urmă cu 5 ani, după aproape 10 ani petrecuți în corporații, cu expertiză în strategie, managementul reputației, comunicare digitală și management de programe.

Roxana Borcsa – Antreprenor cu o experiență de peste 20 de ani, atât ca proprietar al unui cabinet stomatologic, cât și ca business coach. A lucrat cu diverși profesioniști, din diferite organizații, pentru a-și îmbunătăți abilitățile de comunicare, managementul timpului, capacitatea de adaptare și reziliența.

Mădălina Sumedrea – Membră a Consiliului de Administrație la Spherik Accelerator și înarmată cu studii de business, Mădălina este specialist în management financiar, cu peste 5 ani de experiență în planificare și analiză financiară, elemente juridice și atragere de fonduri. De asemenea, Mădălina este un antreprenor în industria ospitalității, folosindu-și abilitățile pentru a crea experiențe excepționale pentru oaspeți într-o locație pitorească în apropierea munților.

David Trayford – David lucrează cu tineri, start-upuri, companii și organizații, mari sau mici, la strategiile lor de comunicare și inovare. El organizează ateliere de lucru și creează programe pentru școli și universități din întreaga lume, pregătind tinerii pentru viitoarele competențe necesare pentru a face față unei lumi în continuă schimbare.

Despre consolid8 Festival

consolid8 Festival este o inițiativă susținută de mai mulți antreprenori și organizații ce cred în sustenabilitate și susțin diferite proiecte de inovare socială, având ca scop promovarea unui viitor verde și dezvoltarea urbană durabilă.

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici