Guillermo Arriaga, printre scriitorii de renume mondial ce ajung în această toamnă la Festivalul Internațional de Carte Transilvania

Cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Carte Transilvania aduce în Piața Unirii din Cluj trei scriitori de talie mondială, care au numeroase premii la activ și care au influențat într-un mod pozitiv literatura contemporană.

„Ediția a IX-a de FICT este una cu totul specială datorită invitaților speciali și a tematicii propuse publicului. Un boxer, fiica unei prințese și un economist. Și, desigur, fiecare în parte, unii dintre cei mai mari scriitori ai lumii: Guillermo Arriaga, Dacia Maraini și David Machado! Sunt convins că publicul FICT va fi încântat să le cunoască poveștile de viață și să-i întâlnească în persoană. O mare noutate pentru Cluj!” (Gabriel Bota, directorul Festivalului Internațional de Carte Transilvania)

AI și cartea

Anul acesta, Festivalul Internațional de Carte este axat pe duo-ul dinamic al tehnologiei și culturii. Motto-ul fiind „AI și cartea”, organizatorii, prin dezbateri, conferințe și discuții, vor arăta cum tehnologia modernă și farmecul atemporal al cărților se completează perfect. 

Echipa FICT își dorește ca scenariul de anul acesta să aibă un format inovator, plin de dezbateri de interes și teme de actualitate care contează pentru tinerii din ziua de astăzi și nu numai. De la Inteligența Artificială, care este cel mai discutat subiect în prezent, până la realitatea augumentată, care ne ajută să ne depășim limitele minții și la impactul social, toate vor fi atinse în discuții și raportate la comunitate. 

Festivalul Internațional de Carte Transilvania (FICT) are loc în Piața Unirii din Cluj-Napoca în toamnă, în perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2023. 

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici