Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'zexit_init' not found or invalid function name in /home/revistagolan/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
Grup de sprijin pentru mamele care și-au pierdut copiii nenăscuți

Grup de sprijin pentru mamele care și-au pierdut copiii nenăscuți

foto: FB/sailing.anxiety.depression

Inițiativa „Mame cu brațele goale” a pornit din rândul femeilor despărțite de propriul copil încă nenăscut, mult mai devreme decât ar fi fost pregătite. Grupul de sprijin, găzduit de Clinica ReCentre din Timișoara, este destinat femeilor care simt că încă se află în plin proces de doliu și doresc susținere și împărtășire, sau doar a exista vremelnic alături de altcineva care le poate înțelege trăirea.

„Sunt mame care și-au procesat experiența pierderii, iar astăzi sunt aici pentru a susține alte aripi frânte în zborul către o familie mai bogată cu încă un membru drag. Vino să împărtășești cu noi experiența ta legată de pierderea pruncului tău drag. Este valoros pentru noi toate să povestim aceste experiențe, fără să judecăm și să fim judecate. De multe ori avem sentimentul că suntem singurele care am trecut prin aşa ceva, ceea ce ne adânceşte suferinţa. A afla că mai sunt şi alte femei care au trecut prin situaţii similare este în sine o uşurare. Prin procesul de interacţiune din grup (confidenţialitatea fiind cuvântul cheie) vei avea ocazia să primești răspunsuri şi să oferi totodată suport pentru celelalte femei”, spun gazdele.

Întâlnirea va avea loc luni, 20 martie, de la 18.00 la 20.00, în zona centrală a orașului Timișoara, la Clinica ReCentre, co-organizator al acestui eveniment. Participarea se face pe bază de donație recomandată de 60 lei.

Discuțiile vor fi moderate de Oana și Camelia. Oana Bajka este mama unei fetițe de 10 ani și a unei fetițe de care s-a despărțit înainte de vreme, lucrează în domeniul educației adulților și sprijină profesori din România și din Europa în activitatea lor profesională. Camelia Rangu este mama Daliei, decedată înainte de a se naște, ucrează în domeniul culturii și educației adulților și are experientă în dezvoltarea abilităților umane (soft skills).

Grupul este deschis pentru un număr de maxim 10 participante, care își pot rezerva locul completând acest formular.

Beneficii:
• primirea și oferirea susținerii și feedback-ului;
• îmbunătățirea relațiilor și a comunicării interpersonale;
• experimentarea de atitudini și noi comportamente;
• exprimarea sinceră și directă a propriilor sentimente;
• înțelegerea propriilor gânduri, emoții și comportamente prin compararea cu tiparele observate la celelalte persoane din grup;
• creșterea încrederii în propria persoană, îmbunătățirea imaginii și a stimei de sine.

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici