Greta Thunberg a fost reținută de polițiștii din Germania, în timpul unui protest

foto: Captură Digi24

Activista de mediu Greta Thunberg a fost reținută marți de poliția germană în timp ce protesta împotriva unei exploatări miniere, transmite Reuters, preluată de Digi24.ro.

Suedeza Greta Thunberg se numără printre activiştii de mediu reţinuţi marţi în timpul unui protest împotriva demolării cătunului Luetzerath din Germania, care să permită extinderea unei mine de cărbune, a anunţat poliţia germană.

Greta a fost reţinută în timp ce protesta la mina de suprafaţă Garzweiler 2, la circa 9 kilometri de Luetzerath. Un martor a declarat agenţiei Reuters că marţi a văzut-o stând singură într-o dubă a poliţiei germane.

Aproximativ 15.000 de manifestanți, potrivit poliției – 35.000 potrivit organizatorilor, printre care și activista suedeză Greta Thunberg, au protestat împotriva extinderii unei cariere de lignit de suprafață care duce la distrugerea cătunului Lützerath, în bazinul Rinului, între Düsseldorf și Köln, susținând militanții care au ocupat locul și pe care poliția s-a angajat să îi îmărăștie încă de miercuri.

Colectivul Lützerath lebt! a raportat sâmbătă că zeci de activiști au fost răniți, unii grav, de mușcături de câine și tunuri cu apă. De asemenea, autoritățile germane au transmis că cel puțin 70 de ofițeri de poliție au fost răniți în confruntările cu protestatarii.

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici