Globurile de Aur au înregistrat cea mai mică audienţă din istorie

foto: Frazer Harrison/Getty Images

Marcate timp de doi ani de acuzaţii de rasism, sexism şi corupţie, Globurile de Aur au înregistrat cea mai mică audienţă din istoria lor la revenirea pe NBC din acest an, potrivit cifrelor preliminare publicate miercuri de postul american, scrie AFP.

Ceremonia a atras 6,3 milioane de telespectatori marţi seara, faţă de 18 milioane în 2020, înainte ca pandemia şi scandalurile să afecteze aceste premii. Este cea mai scăzută audienţă înregistrată vreodată de NBC pentru o gală cu covor roşu, întărind îndoielile cu privire la viabilitatea acestor recompense

Percepută de multă vreme ca seara preferată de la Hollywood, gala s-a desfăşurat fără public în 2021 din cauza epidemiei de Covid-19 şi a fost urmărită de 6,9 ​​milioane de americani. Globurile de Aur au fost apoi excluse de la televiziune în 2022, din cauza scandalurilor la adresa Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood (HFPA), care nu includea în juriu niciun membru de culoare, potrivit News.ro.

După boicotul din 2022, postul american a acceptat să redifuzeze a 80-a ceremonie anul acesta, dar contractul semnat cu HFPA este valabil doar în 2023, departe de angajamentele plurianuale precedente.

Marţi seară, numeroase staruri, precum regizorii Steven Spielberg, James Cameron şi Guillermo del Toro sau actorii Colin Farrell, Brad Pitt şi Michelle Yeoh au asistat în persoană la ceremonie. Semn că o mare parte din Hollywood pare gata să ierte HFPA, care a iniţiat reforme pentru a îmbunătăţi diversitatea votanţilor şi pentru a le interzice membrilor săi să accepte cadouri din partea studiourilor.

Publicul pentru ceremoniile majore de premiere este în scădere de câţiva ani, în special pentru că tinerii petrec mai mult timp pe reţelele de socializare sau pe platformele de streaming decât în ​​faţa televizorului. Dar, prin comparaţie, Oscarurile au revenit în forță în 2022 după pandemie, cu 16 milioane de telespectatori, faţă de 10 milioane în anul precedent.

Cine sunt câștigătorii Globurilor de Aur

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici