Galeria „Madrigal 60” vernisează expoziția artistului Virgiliu Parghel

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Centrul de Cultură Arcuș vernisează expoziția pictorului Virgiliu Parghel, cea de a patra din seria aniversară Galeria „Madrigal 60”. Evenimentul va avea loc vineri, 28 aprilie, de la ora 19:00, la sediul Corului Madrigal din Aleea Dealul Mitropoliei 11, București. Expoziția va fi deschisă vizitatorilor în cadrul vernisajului, precum și în zilele de sâmbătă și duminică, pe 29-30 aprilie și 6-7 mai, între orele 10.00 și 18:00. Accesul publicului este gratuit.

Originar din Iași, pictorul Virgiliu Parghel este un artist fervent, prezent din anul 1974 în numeroase expoziții personale şi de grup în țară și străinătate, iar lucrările sale se regăsesc în  diverse colecții publice şi private, atât în România, cât și peste hotare. Artistul plastic va expune în cadrul Galeriei „Madrigal 60” lucrări selectate din colecția personală și lucrări inspirate de arta interpretativă a Corului Madrigal.

Virgiliu Parghel

Deşi este un artist modern, încă de la începuturile creaţiei sale, Virgiliu Parghel a ales genurile clasice: peisajul, portretul, natura statică. Pictorul le abordează cu măiestrie, reuşind să le pună în valoare permanenta actualitate. Format la clasa lui Corneliu Baba, Parghel reţine în pânzele lui motive legate de propria biografie şi reuşeşte, prin exerciţiul neîntrerupt al picturii, să menţină vie legătura dintre pictura românească interbelică şi cea contemporană.” (Luiza Barcan, critic și istoric de artă)

Găzduită în impunătoarea vilă interbelică de pe Dealul Mitropoliei din București, Galeria „Madrigal 60” este un proiect sincretic, dedicat muzicii și artelor vizuale, realizat de Corul Național de Carmeră „Madrigal – Marin Constantin” în colaborare cu Centrul Cultural Arcuș în perioada martie – iunie 2023. Opt artiști plastici contemporani – consacrați sau aflați la început de drum – sunt invitați la repetițiile Corului Madrigal în cadrul unor rezidențe de creație, ce se desfășoară în spațiul încărcat de istorie al sediului ansamblului. La sfârșitul rezidenței, fiecare artist expune la Casa Madrigal lucrările create, precum și alte creații din colecțiile personale, pe parcursul a câte două weekenduri consecutive.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici