Galele Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical “Ludovic Spiess” – omagiu lui Giacomo Puccini

După un turneu de succes cu spectacolul „DescOperă La Traviata” în Brașov, Constanța și Cluj, care a atras peste 1500 de spectatori și a implicat peste 300 de artiști, Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical “Ludovic Spiess” anunță organizarea a două gale extraordinare.

Aceste gale, interpretate de tinerii soliști ai studioului, vor aduce în prim-plan talentul genial al compozitorului Giacomo Puccini, comemorând 100 de ani de la dispariția sa și aducând un omagiu muzei sale, legendara soprană româncă Haricleea Darclée. Soliștii, pianiștii Bogdana Grecova și Gabriel Gîțan, împreună cu balerina Raluca Jercea, vor interpreta un program dedicat exclusiv creațiilor lui Giacomo Puccini. 

Evenimentele vor avea loc pe 4 iulie, de la orele 18:30 și 20:30, la Opera Națională București, Sala Mare. Accesul este liber, iar biletele pot fi ridicate de la casa de bilete a Operei Naționale București. 

Sub îndrumarea artistică a regizorului Operei Naționale București, Alexandru Nagy, Studioul Experimental și-a reluat activitatea în luna ianuarie 2023, inițiind o serie de proiecte și programe destinate să creeze o platformă artistică pentru noul public și pentru noile generații de artiști lirici. Aceste inițiative au fost posibile datorită parteneriatelor cu Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, Universitatea Națională de Muzică București, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și alte instituții culturale din București și din țară.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici