Acces gratuit la evenimentele publice de la Galactoria 2023, festivalul absolvenților de teatru

Facultatea de Teatru şi Film din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” anunță (între 2 și 11 iunie) a XIX-a ediţie a festivalului Galactoria – festivalul absolvenților departamentului de teatru. Galactoria oferă un cadru unic de afirmare a absolvenţilor actori, regizori şi teatrologi, aducându-i în fața unui public de specialitate, din diferite domenii (teatru, film, media – de la producători, directori de teatre, regizori, critici de teatru, jurnaliști, manageri culturali şi impresari, până la tinerii potenţiali candidaţi la specializările Facultăţii de Teatru şi Film) sau publicului larg, interesat de evenimente cultural-artistice.

Programul festivalului va cuprinde spectacole de teatru, producţii realizate de studenții ambelor linii de studiu, spectacole lectură, reprezentaţii de tip one man show, spectacole de licenţă ale absolvenţilor regizori, spectacole invitate ale unor trupe de teatru sau ale unor alte universități cu profil teatral din țară și din străinătate, workshopuri – atât pentru studenții Facultății de Teatru și Film, cât și pentru liceeni, expoziții de fotografie, conferințe și concerte. Accesul este gratuit la toate evenimentele publice, în limita locurilor disponibile.

Profesorii care i-au însoțit în acest parcurs esenţial sunt: Irina Wintze, Camelia Curuțiu-Zoicaș, Ciprian Scurtea, Răzvan Mureșan, Alexandra Felseghi, Raluca Sas-Marinescu, Kozma Gábor Viktor, Visky András.

mm
Radu Bejan
Critic literar. S-a născut în 1996 în Oradea. Tot în Oradea a absolvit facultatea de Litere (specializarea Română-Engleză) și programul masteral Literatură Română – Relevanțe Europene. În prezent, urmează cursurile programului masteral Istoria Imaginilor – Istoria Ideilor (UBB Cluj-Napoca, Litere). Colaborator permanent al revistei de cultură „Familia”. Co-fondator al clubului de lectură Pragul Vaida.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici