Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'zexit_init' not found or invalid function name in /home/revistagolan/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
Gala Extraordinară a Dansului la Odeon de Ziua Internațională a Dansului

Gala Extraordinară a Dansului la Odeon de Ziua Internațională a Dansului

Începând cu anul 2001, Teatrul ODEON e singurul teatru din România care produce și găzduiește spectacole de dans printr-un program longeviv și coerent dedicat Terpsihorei, „Dans la Odeon”. Prin producții proprii, Gale Extraordinare, dans contemporan, neoclasic sau teatru-dans, cu săli întotdeauna pline, Odeonul a deschis larg ușile către marele public, contribuind decisiv la dezvoltarea artei dansului în România.

În acest an, pe 29 aprilie, de Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită în lume de peste 40 de ani, suntem invitați în eleganta Sală Majestic, începând cu ora 19.00, pentru a-i fi alături lui Răzvan Mazilu și invitaților săi la cea de-a XIX-a ediție a Galei Extraordinare a Dansului @ODEON.

„Tocmai pentru că suntem marcați de o pandemie necruțătoare, tocmai pentru că suntem vecini cu un război oribil, cred că e momentul să continuăm să dansăm. Sărbătorim, deci, dansul pe scena Teatrului ODEON, conform tradiției, într-o Gală Extraordinară în care veți trece printr-un pas de dans de la balet clasic la street-dance, de la dans contemporan la tango. Sărbătorind dansul noi sărbătorim, de fapt, viața.” (Răzvan Mazilu)

Inițiatorul și coordonatorul proiectului, coregraful, dansatorul și regizorul Răzvan Mazilu, a propus o alternativă la spectacolele de teatru, în contextul în care scena Teatrului Odeon și-a dezvoltat o tradiție încă din anii ’90, găzduind Centrul de Expresie Artistică, care a funcționat în acest teatru.

Invitații Galei din acest an

Invitații din acest an ai Galei Extraordinare a Dansului sunt: Emanuel Neagu * Julia Baro/ Rachel Gil/ Alexandre Plesis (Opera Națională București) * Câștigătorii Galei Tânărului Actor 2022: Laura Gabriela Oana/ Cristina Danu/ Maria Grosu/ Andrei Duțu * Ciprian Chiujdea (fragment din spectacolul Cosmic Latte) * Clubul de tango Tangotangent * elevii Liceului de Coregrafie Floria Capsali”.

Bonus, lansare de carte

Gazdele serii vor fi actrița Rodica Mandache și coregraful, dansatorul și regizorul Răzvan Mazilu. La finalul evenimentului va avea loc lansarea cărții Trăiesc pentru dans de Ileana Iliescu, apărută la Editura Vremea; ulterior, cartea va putea fi achiziționată din foaierul Sălii Majestic.

Durata evenimentului este de două ore, iar prețul biletelor variază de la 50 lei (cat. a II-a) la 80 lei (cat. I).

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici