Frumusețea melancoliei sub soare: concert Maxim Belciug & Gabriel Bălașa la Hidden

Vineri, 9 decembrie 2022, ora 19:30, la Hidden e concert. Protagoniștii serii sunt doi artiști binecunoscuți: Maxim Belciug și Gabriel Bălașa. Ei vin cu chitara, cu percuțiile și cu handpanul să dea frâu liber instrumentelor și să cânte cu chef și cu sete, cu foc, cu sentiment, cu pară, amestecând ritmuri cu culori și bucurie cu melancolie. Un concert-călătorie printre muzici-nebunie, de gustat într-o seară târzie, să-ți vină să dansezi, să râzi și să visezi. Scria Albert Camus undeva: există viață și există moarte, iar între acestea există frumusețe și melancolie. La bellezza della malinconia sotto il sole.

Despre artiști

Maxim Belciug, un artist clasic în formarea și preferințele sale, este un nume binecunoscut. Este maestrul chitarei și al Încântărilor, cel care se încăpăţânează să creadă că frumuseţea va mântui totuși lumea. Gabriel Bălaşa este un alt nume frecvent întâlnit pe scena muzicală under şi overground. Un percuţionist inspirat şi isteţ, apreciat pentru prezenţa sa creativă. Împreună, cei doi formează un duo insolit, ca și muzica lor. Un melanj, exuberant și jazzy, de clasic cu improvizație, exotisme pline de culoare, valsuri, tangouri, tarantelle, baroc și ritmuri latino-americane. Sunete care încălzesc inima și armonii ce-și iau zborul de pe partitură, împinse de bucuria de a cânta, și ne aduc un răgaz de (re)copilărie, în pofida faptului că trăim într-o lume ce nu-i făcută pentru copii. 

Concertul are loc vineri, 09 decembrie 2022, cu începere de la ora 19:30, la Hidden, clubul social din str. Doamna Chiajna 26, București. Rezervări se pot face la numărul de telefon 0735.830.630.

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici