Franciza „Stăpânul Inelelor” este reînnoită. Warner Bros. pregătește adaptări

foto: variety.com

Warner Bros. Pictures reînnoieşte franciza filmului Stăpânul Inelelor. CEO-ul Warner Bros. Discovery, David Zaslav, a anunţat că Mike De Luca şi Pam Abdy, recent instalaţi la conducerea studiourilor, au încheiat o înţelegere pentru a realiza mai multe filme bazate pe cărţile lui J. R. R. Tolkien, anunță Variety.

Proiectele vor fi dezvoltate prin WB New Line Cinema. Prima trilogie Stăpânul inelelor, regizată de Peter Jackson, a încasat aproape 3 miliarde de dolari în întreaga lume. Trilogia lui Jackson bazată pe romanul Hobbitul de Tolkien a egalat aceste încasări.

Proiectele nu i-au fost atribuite niciunui regizor încă, dar într-o declaraţie pentru Variety, Jackson şi principalii săi colaboratori la Stăpânul Inelelor, Fran Walsh şi Philippa Boyens, au spus că Warner Bros. şi Embracer „ne-au ţinut la curent cu fiecare etapă”.

Natura poveştilor lui Tolkien care ar trebui să fie aduse pe ecran de Warner nu a fost specificată. Autorul şi filologul britanic, care a murit în 1973, a lăsat în urmă o multitudine de poveşti care au loc în universul Stăpânul Inelelor, în special cu The Silmarillion, Unfinished Tales and Legends sau Beren şi Luthien. Sunt posibile şi creaţii adaptate după universul Tărâmului de Mijloc şi a personajelor sale.

Numiţi în urmă cu câteva luni în fruntea Warner Bros., Mike De Luca şi Pam Abdy au menţionat că „universul vast, complex şi minunat imaginat de J.R.R. Tolkien rămâne încă în mare măsură neexplorat”.

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici