Florina Presadă este noua directoare executivă a Asociației ACCEPT

foto: Facebook/Asociația ACCEPT

Florina Presadă, fostă senatoare USR în mandatul 2016-2020, este noua directoare executivă a organizației ACCEPT, care activează pentru drepturile persoanelor LGBTQIA+.

Presadă a demisionat din USR, pe 12 februarie 2021, declarându-se dezamăgită de noua direcție a partidului. Ea a afirmat, atunci, că „dubla măsură, ipocrizia, lipsa de transparență și politica de gașcă au devenit emblematice” în partid, potrivit Educație Privată.

„Începând din această toamnă, Florina Presadă a preluat rolul de directoare executivă a Asociației Accept. […] Florina Presadă s-a dovedit a fi o aliată constantă a comunității LGBTQIA+ de-a lungul timpului. Florina a luptat pentru drepturile persoanelor queer din România atât de la tribuna Parlamentului, în calitate de senatoare, cât și în stradă, la numeroase proteste și marșuri. Din decembrie 2021, Florina Presadă s-a alăturat echipei ACCEPT, în cadrul unui proiect ce urmărește accelerarea implementării deciziilor CEDO privind drepturile persoanelor LGBTQIA+ în România. În prezent coordonează echipa ACCEPT în toate demersurile și proiectele pe care le avem în derulare”, precizează asociația în comunicatul publicat online.

În același mesaj, organizația i-a mulțumit Teodorei Ion-Rotaru Roseti „pentru cei 9 ani pe care i-a petrecut la ACCEPT și pentru toată munca depusă – de la voluntariat, la comunicare, la funcția de directoare executivă timp de 4 ani. Teodora ne-a ajutat să ne construim o direcție și o strategie, transformând asociația ACCEPT într-o organizație puternică, care să poată oferi sprijin comunității LGBTQIA+. Toate acestea au fost posibile prin munca de management, comunicare și advocacy pe care Teodora a depus-o neobosită de-a lungul timpului, inclusiv în momente critice pentru comunitatea LGBTQIA+ din România, precum referendumul din 2018. Acum îi urăm mult succes în noul rol de mamă”.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici