Filmul lui Ben Affleck despre Nike și Michael Jordan nu s-ar fi realizat fără Viola Davis

foto: thatgrapejuice.net

De la regizorul Ben Affleck, cu Matt Damon în rolul principal, AIR dezvăluie parteneriatul legendar dintre începătorul Michael Jordan și divizia de baschet a companiei Nike.

Această colaborare a revoluționat lumea sportului și a culturii contemporane cu brandul Air Jordan. Povestea urmărește pariul ce definește cariera unei echipe neconvenționale care pune totul în joc, viziunea unei mame conștiente de valoarea imensului talent al fiului ei, dar și pe cel ce avea să devină cel mai mare fenomen al baschetului din toate timpurile.

Michael Jordan a fost implicat în mod direct în producția peliculei, iar una dintre condițiile cerute de megastar a fost ca rolul mamei sale să fie intepretat de Viola Davis (care s-a remarcat în serialul de televiziune How to get away with murder, ce i-a adus 4 nominalizări și un trofeu Emmy), spunând sarcastic: „Cea mai bună actriță din lume!? Nicio problemă”.

Affleck joacă în rolul co-fondatorului Nike, Phil Knight, Jason Bateman îl joacă pe Rob Strasser, Chris Messina îl joacă pe David Falk, Matthew Maher are rolul lui Peter Moore, Marlon Wayans îl joacă pe George Raveling, Jay Mohr pe John Fisher, Julius Tennon îl joacă pe James Jordan, cu Chris Tucker ca Howard White și Viola Davis ca Deloris Jordan. Distribuția impresionantă îi include și pe Dan Bucatinsky și Gustaf Skarsgård.

Affleck a regizat filmul după un scenariu de Alex Convery. AIR este produs de Peter Guber, Jason Michael Berman, David Ellison, Jeff Robinov, Madison Ainley, Damon și Affleck. Producătorii executivi sunt Dana Goldberg, Don Granger, Kevin Halloran, Michael Joe, Drew Vinton, John Graham, Peter E. Strauss şi Jordan Moldo.

O producție semnată MGM și Warner Bros. Pictures, AIR va fi distribuit în cinematografele din România de Vertical Entertainment începând cu data de 5 aprilie 2023.

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici