Figurina originală din filmul „E.T.” a fost vândută cu 2,6 milioane de dolari

foto: tv.apple.com

Figurina animatronică originală din „E.T. the Extra-Terrestrial”, folosită în filmul omonim al lui Steven Spielberg, şi-a găsit un cumpărător în acest weekend pentru 2,6 milioane de dolari (2,45 milioane de euro), potrivit organizatorilor vânzării, scrie AFP.

Lotul emblematic al acestor licitaţii, desfăşurate timp de două zile la Julien’s Auctions şi Turner Classic Movies, a fost prezentat împreună cu alte 1.300 de accesorii cinematografice, de la mănuşile de box ale lui Robert De Niro în „Taurul furios/ Raging Bull” până la ciocanul lui Thor, scrie News.ro.

Simpaticul extraterestru este unul dintre cele mai faimoase personaje din cultura pop şi science-fiction de la lansarea „E.T. extraterestrul”, un mare succes din 1982.

Aproape întreaga figurină este articulată: ochii lui de mărgele, gâtul lung şi bineînţeles degetul strălucitor pe care îl aprinde în film înainte de a-şi spune replica devenită emblematică „E.T. home phone”.

foto: news.ro

Un model de extraterestru maro a fost vândut şi cu 125.000 de dolari (117.000 de euro), puţin mai mult decât una dintre bicicletele folosite în scena finală, care a fost adjudecată la 115.000 de dolari (108.000 de euro).

Alte obiecte emblematice folosite în filme au fost licitate pentru sume mari, precum toiagul cu care Charlton Heston a despărţit Marea Roşie în „The Ten Commandements” (448.000 de dolari) şi mătura Nimbus 2000 a lui Harry Potter (128.000 de dolari).

Filmul despre viața lui Steven Spielberg, așteptat mai bine de 45 de ani, are premiera pe marile ecrane

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici