Festivalul Munților Făgăraș revine: Zdob și Zdub și Ovidiu Lipan Țăndărică, printre invitați

Festivalul Munților Făgăraș revine la Porumbacu de Sus, județul Sibiu. Făgăraș Fest va avea loc între 7 și 9 iulie 2023.

Participanții vor experimenta drumețiile pe cărări de munte, tururile pe urmele păsărilor și a animalelor sălbatice, atelierele pentru copii și vor savura gustul produselor locale. Serile vei putea cânta și dansa desculț în iarbă, cu munții în zare, pe muzica celor de la Zdob și Zdub, Ovidiu Lipan Țăndărică, Fanfara 10 Prăjini și Nico de Transilvania.

Potrivit organizatorilor, petrecerea timpului și a vacanțelor în zona Munților Făgăraș reprezintă mici investiții în economia locală, ce vor începe să funcționeze și vor duce la dezvoltarea ecoturismului, în baza unor principii simple:

  • protecția și promovarea naturii;
  • crearea unor mecanisme de ajutorare a localnicilor;
  • continuarea practicilor tradiționale, respectând principii de viață durabile;
  • încurajarea consumului de produse locale, de sezon;
  • promovarea gastronomiei locale;
  • conservarea patrimoniului cultural;
  • mișcarea în natură.

„Împreună avem puterea să producem schimbarea, să trăim mai bine și frumos. Aceasta este moștenirea și contribuția pe care o putem aduce lumii întregi pentru un viitor sustenabil. Iubim natura și muncim zi de zi să o protejăm. Ne asumăm întreaga responsabilitate a organizării festivalului Făgăraș Fest în mijlocul naturii și în comunitățile locale și abordăm în mod responsabil atât planificarea, cât și organizarea evenimentului. Puneți în calendare și pregătiți-vă de o ediție memorabilă!”, transmit organizatorii festivalului din Munții Făgăraș.

La ediția anterioară, Făgăraș Fest a însemnat trei zile și două nopți pline de activități și aventuri în inima naturii, la poalele celor mai înalți munți din Carpații României. Poiana de pe Valea Avrigului, străjuită de patru vârfuri de peste 2.200m altitudine, a reprezentat cadrul ideal în care organizatorii au pus în scenă un festival pentru toată familia.

O sărbătoare a naturii în care s-au derulat drumeții montane, tururi ghidate pe urmele animalelor, tururi botanice, sesiuni de urmărire a păsărilor, excursii la muzeul din localitate, o șezătoare cu povești inedite, o proiecție specială a filmului documentar România Sălbatică sau concerte sub clar de lună cu Taraful de la Vărbilău și trupa The Mono Jacks.

Cum a fost la Făgăraș Fest, eveniment dedicat naturii, munților și comunităților

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici