Festivalul Cultural Latino-American, ediția IV-a: filme, concerte și expoziții

Săptămâna viitoare, în perioada 26-29 septembrie, Muzeul Național al Literaturii Române, Ambasada Argentinei, Ambasada Chile, Ambasada Cubei, Ambasada Mexicului, Ambasada Peru și Institutul Cervantes din București invită publicul bucureștean la cea de-a IV-a ediție a Festivalul Cultural Latino-American.

Ca și la edițiile anterioare, programul include o serie bogată de evenimente: de la lecturi publice, proiecții de filme până la concerte și expoziții. Timp de patru zile, Muzeul Național al Literaturii Române devine astfel spațiul simbolic al culturii latino-americane la București. 

În cadrul festivalului, există două zile recunoscute la nivel internațional pe care organizatorii doresc să le sărbătorească împreună cu publicul bucureștean: 27 septembrie – Ziua Internațională a Turismului și 30 septembrie – Ziua Mondială a Traducătorilor. 

Călătorind pentru a descoperi o altă cultură, poate mult mai diferită de cea proprie, reprezintă un mod de a-l descoperi pe celălalt ca o oglindă care îmbogățește experiențele proprii – acesta este crezul organizatorilor.

Deschiderea ediției din acest an a Festivalul Cultural Latino-American va avea loc marți, 26 septembrie, de la ora 18.00, în Grădina Muzeului Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu 8), în prezența reprezentanților organizatorilor: Ioan Cristescu – director general al Muzeului Național al Literaturii Române, Excelența Sa, Doamna Déborah Leticia Ojeda Valedón – Ambasadora Cubei în România, Excelența Sa, Doamna María-Pía Busta-Díaz– Ambasadoarea Chile în România, Excelența Sa, Domnul Félix Ricardo Americo Antonio Denegri Boza – Ambasadorul Peru în România, Domnul Javier Ignacio Santander – consilier, Ambasada Argentinei în România, Domnul Alejandro Omar Vázquez Martínez – Ambasada Mexicului în România. Evenimentul va fi moderat de Dinu Flămând.

Accesul publicului este gratuit. Întreg programul de evenimente este disponibil online, aici

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici