„Femeia: Un secol de schimbare”, expoziție marca National Geographic, pentru prima dată în România

„Femeia: Un secol de schimbare”, expoziția organizată de National Geographic și National Geographic Society, vine pentru prima dată în România în perioada 27 octombrie – 17 noiembrie 2022.

Timp de trei săptămâni, românii sunt așteptați la ParkLake, în Main Square, să descopere 30 de fotografii istorice, într-o expoziție curatoriată de Iwona El Tanbouli-Jabłońska. Vor avea ocazia să admire o serie de imagini ce fac parte din arhiva National Geographic, lucrări ce vor avea în centrul atenției etapele prin care femeile au trecut în ultimul secol.

Expoziția pune accent pe modul în care femeile au reușit să schimbe perspective și să influențeze domenii de activitate de-a lungul ultimului secol și urmărește povești diferite care au avut un rol cheie în istorie.

Trei românce prezente în expoziție

Printre cele 30 de fotografii care vor fi expuse se vor regăsi și trei femei din România: Mihaela Noroc – unul dintre cei mai cunoscuți fotografi din lume, Aurora Simionescu – astrofizician român și Florica Topârceanu – prima femeie biolog din România care a studiat viața în Antarctica.

Expoziția „Femeia: Un secol de schimbare”, organizată de National Geographic România și National Geographic Society, prezintă fotografii iconice care redau povestea unor femei în viața lor de zi cu zi, speranțele, înțelepciunea și frumusețea acestora fiind capturate în imagini atemporale.

Încă de la înființarea sa în 1888, National Geographic Society a documentat viața de zi cu zi a comunităților din întreaga lume. Această cronică unică în care figurile femeilor se disting clar de-a lungul secolului este o colecție de neegalat de povești și fotografii.

Iwona El Tanbouli-Jabłońska, curator și director artistic al revistei National Geographic din Polonia, a selectat 30 de fotografii care redau, împreună, povești istorice despre femei de naționalități și profesii diverse, care trăiesc în contexte sociale și culturale diferite.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici