Eyes on the City invită adolescenții din Ucraina și România să își exprime creativitatea împreună la Street Delivery 2023

Eyes on the City, proiect implementat de Asociația Culturală Câte-n lună și-n mansardă, invită adolescenții din Ucraina și România să se exprime creativ în legătură cu orașul București la Street Delivery 2023. Workshop-uri de artă, dans contemporan și dream mapping îi așteaptă pe tinerii cu vârste între 12 și 18 ani la standul Eyes on the City de la Street Delivery, festivalul de artă stradală de pe Arthur Verona din București.

În ultimele patru luni, în cadrul proiectului cultural Eyes on the City, adolescenți din Ucraina și România au participat la activități menite să îi ajute să cunoască orașul București prin intermediul artei. 

Șase tururi ghidate de specialiști din domenii diferite au avut loc în etapa de început a proiectului. Un istoric, o specialistă în antropologie, o scriitoare, o regizoare și o educatoare muzeală i-au ghidat pe tineri în mai multe zone cu încărcătură istorică ale orașului București. Case dispărute, clădiri nou-apărute, cinematografe închise: toate acestea au făcut parte din tururile și poveștile specialiștilor invitați să îi ghideze pe tineri.

În a doua etapă a proiectului, Eyes on the City și-a propus să îi ajute pe adolescenții români și ucraineni să își exprime creativ relația lor cu orașul București. Workshop-urile Tourist in my City, coordonat de regizoarea Eliza Zdru, și Animate the City, susținut de artista Laura Pop, le-au oferit tinerilor abilitățile teoretice și tehnice necesare pentru a-și crea propriul vlog, respectiv, propriul episod de animație. Filmele realizate de tineri vor fi incluse în expoziția artistică de la standul Eyes on the City din cadrul Street Delivery, weekendul acesta, de vineri până duminică.

Eyes on the City îi așteaptă pe tineri weekendul acesta să lucreze din nou împreună, de data aceasta, la crearea unor lucrări care reflectă viața orașului și a străzii Arthur Verona, unde se va desfășura festivalul de artă stradală. Artista Irina Cangeopol va susține workshop-ul Breaches of blindness, în care tinerii vor lucra pe suport transparent în echipe de câte doi, completând fiecare desenul celuilalt cu crochiuri ale trecătorilor.

„Imaculat”

Tinerii sunt așteptați să își exprime creativitatea și altfel decât prin desen la atelierul de mișcare și performance art „Imaculat”. Coregrafa Sandra Mavhima provoacă tinerii să reflecteze asupra existenței urbane, plasând mișcarea în mijlocul vieții de zi cu zi, ca un element esențial de dezvoltare comunitară și contact social.

Participarea la workshop-urile Eyes on the City din cadrul Street Delivery este gratuită și se face doar pe bază de înscriere prin completarea formularului de aici.

Puteți citi mai multe detalii despre proiect pe paginile de Facebook și Instagram ale organizatorilor.

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici