Expoziții de artă create de tineri ucraineni și români se deschid în București

Cea de-a treia etapă a proiectului Open Museums Open Hearts”, derulat de Asociația culturală Câte-n lună și-n mansardă”, va debuta pe 8 martie, odată cu inaugurarea primei expoziții din cele trei ce vor avea loc în această lună în două muzee din București și la librăria Seneca AntiCafe.

Patruzeci de adolescenți ucraineni și români, ghidați de echipe mixte de artiști, au lucrat împreună la realizarea celor trei expoziții de artă ce vor putea fi vizitate de-a lungul lunii martie și în prima parte a lunii aprilie.

Cea dintâi expoziție are ca temă principală timpul și cum ne influențează acesta identitatea. „Time in Between” va putea fi vizitată începând cu 8 martie 2023 la Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu, iar curatoare sunt Irina Cangeopol din România și Nataliia Satackevich din Ucraina. Cele două artiste au ghidat echipa mixtă de adolescenți în weekendul 4 – 5 martie la Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu. Tinerii au primit provocarea de a transforma obiectele vechi și artefactele legate de istoria Bucureștiului în creații contemporane prin intermediul a două tehnici – ceramică și colaj.

A doua expoziție, realizată în parteneriat cu Muzeul Abandonului și cu Arhiva de Imagine MȚR, va avea loc la Seneca AntiCafe în perioada 16 – 30 martie. Tinerii care au participat la workshop-ul de fotografie ținut de artista fotograf Kateryna Hadilova vor realiza o expoziție de fotografie cu tema „Eu în noul meu oraș”, ce va fi curatoriată de artista din Ucraina și de Iris Șerban din România.

Muzeul Național al Țăranului Român va găzdui cea de-a treia expoziție din programul „Open Museums Open Hearts” și va avea ca temă centrală solidaritatea. Ea va conține lucrări realizate prin tehnici mixte ce implică lucrul cu sticlă (gravură, pictură), lutul și hârtia. Expoziția „Împreuă. Jurnal pe sărite” este curatoriată de artistele Ioana Stelea, România, și Iryna Stepanova, Ucraina,  și va putea fi vizitată începând cu 21 martie în Sala Acvariu.

Cele trei expoziții vor putea fi descoperite și în cadrul unor tururi ghidate pe care membrii echipei „Open Museums Open Hearts” le vor organiza la finalul lunii martie și în luna aprilie.

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici