Expoziție Tech Rider’s Dilemma: lucrări inedite la Rezidența9 de la 1 noiembrie

Tech Rider’s Dilemma, un proiect de cercetare care investighează necesitatea unor noi abordări în producția, expunerea, arhivarea și conservarea lucrărilor new media (și nu numai), prezintă din 1 noiembrie în cadrul Rezidența9 (Str. Ion Luca Caragiale 32), de la ora 19:00, o expoziție new media care ilustrează și aduce în discuție fragilitatea lucrărilor bazate pe tehnologie și nevoia unor metodologii de planificare, arhivare și conservare în acest domeniu. 

Program de vizitare

Publicul bucureștean poate vizita expoziția până pe 19 noiembrie, de marți până vineri, între 16:00 și 20:00, și sâmbătă și duminică între 13:00 și 20:00. 

Artiști

Artiștii Antoni Rayzhekov, Darsha Hewitt, Drujba Collective, Colectivul Harta SF, Ioana Vreme Moser, kinema ikon, Mara Oglakci, Sabina Suru și Silvia Niculae, invitați de curatorii Suzana Dan și Andrei Tudose, propun o serie de proiecte la intersecția dintre artă, știință și tehnologie, care vorbesc despre durata de viață a lucrărilor artistice, recuperarea funcționalităților sau reciclarea acestora în lucrări noi și reintroducerea creativă în circuitul artistic al lucrărilor nefuncționale.

„Expozița Tech Rider’s Dilemma deschide o discuție pe tema obsolescenței și a necesității definirii unei relații adecvate cu noile media și instrumentele digitale în realizarea operelor de artă. Dilema lui Tech Rider ridică întrebări într-un mod poetic, dar încearcă, de asemenea, să aibă un dialog deschis cu privire la imortalitatea artei realizate cu astfel de instrumente și la modul în care o nouă etică în conservarea operelor de artă ar putea ajuta atât artiștii, cât și instituțiile care sunt responsabile pentru îngrijrea acestor opere de artă.” (co-curatoarea Suzana Dan)

Pe 2 noiembrie, de la ora 19:00, la Rezidența9 va avea loc și o discuție deschisă despre planificare și grijă pentru tehnologie, alături de artiștii Sabina Suru, Antoni Rayzhekov și Ioana Vreme Moser, curatorii Suzana Dan și Andrei Tudose, și Dr. Bogdana Micu, cercetător la Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației.

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici