Expoziție inedită de pălării inspirate din picturi celebre spaniole și hispano-americane, la Cazarma U din Timișoara

Institutul Cervantes din București, Ambasada Spaniei în România și Fundația Interart TRIADE aduc la Timișoara unul dintre cele mai îndrăgite proiecte ale Institutului: expoziția „Pălăria spaniolă”. Timp de trei săptămâni, în perioada 12 octombrie – 5 noiembrie 2023, „Pălăria spaniolă” va putea fi văzută de publicul timișorean la Cazarma U, în camerele 6, 7 și 8. 

Poate fi pălăria o extensie a expresiei plastice a sculpturii? – aceasta este întrebarea la care organizatorii își doresc să propună un răspuns.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 12 octombrie 2023, începând cu ora 18.00. Orarul de vizitare al expoziției „Pălăria spaniolă” este următorul: în zilele de miercuri și joi – cu programare telefonică pentru grupuri organizate și între orele 14:00-18:00 în zilele de vineri până duminică.

«Călătoria» sculpturii prin propria ei devenire cucerește în cursul lunii octombrie alte teritorii: acum, obiectul vestimentar. Glisând pe muchia dintre estetic și funcțional, «Pălăria spaniolă» descoperă lumea fascinantă a geniului pictural iberic concentrată într-un obiect.” (Sorina Jecza, președinta Fundației Interart TRIADE)

Cele 16 pălării le oferă ocazia vizitatorilor expoziției să-i redescope pe Joaquín Sorolla, Ricardo Balaca, Alonso Sánchez Coello, Claudio Coello, Francisco Goya, Adelardo Covarsí, Pablo Picasso, Francisco Zurbarán, Raimundo de Madrazo, Antonio Berni, Miquel Barceló, Carmelo Fernández, Frida Kahlo, Remedios Varo și Diego Velásquez.

Proiectul după SCULPTURĂ/SCULPTURĂ după face parte din Programul cultural național „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat prin programul Inside Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii și este cofinanțat de Consiliul Județean Timiș, prin Programul TimCultura 2023.

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici