Expoziția „Lockout Stereotypes” ajunge și în Ploiești

Miercuri, 5 iulie, la ora 17:00, va avea loc vernisajul Lockout Stereotypes. Counter-cliché în cadrul Muzeului Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“, în prezența artistelor și a invitaților speciali. Expoziția cuprinde lucrări de artă din medii artistice diverse, de la instalație video, fotografie, până la obiect de design sculptural, textil și este demarată de asociația Art Media Events Studio. Expoziția este temporară și se poate vizita în intervalul 5 – 27 iulie 2023, gratuit, la Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“.

Expoziția reunește 6 artiste din România și Norvegia ale căror practici și discurs vizual urmăresc să combată mentalitățile stereotipale și segregarea socială rezultată din prejudecățile împotriva femeilor rome, precum și a altor grupuri minoritare. Lockout Stereotypes. Counter-cliché explorează problemele de echitate legate de rasă, etnie și gen, precum și multiculturalism, incluziune și educație urbană.

În cadrul evenimentului de deschidere, publicul ploieștean va avea ocazia să cunoască artistele și să participe la un dialog pe care lucrările de artă îl traversează: integrarea socială a fetelor și femeilor de etnie romă și eliminarea discriminării duble: discriminarea pe criterii etnice și de gen. De atlfel, prin promovarea și expunerea discuțiilor, expoziția urmărește lărgirea dialogului între publicul larg și comunitățile rome, cu scopul de a educa și a forma un spațiu de manifestare culturală sigur și incluziv.

mm
Radu Bejan
Critic literar. S-a născut în 1996 în Oradea. Tot în Oradea a absolvit facultatea de Litere (specializarea Română-Engleză) și programul masteral Literatură Română – Relevanțe Europene. În prezent, urmează cursurile programului masteral Istoria Imaginilor – Istoria Ideilor (UBB Cluj-Napoca, Litere). Colaborator permanent al revistei de cultură „Familia”. Co-fondator al clubului de lectură Pragul Vaida.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici