Expoziția de artă „ZECE” a Mariei Bălan, eveniment cu dublă semnificație aniversară

Vernisajul expoziției ZECE are loc pe 23 martie, între orele 17:00-22:00, la AM. Social Space, pe str. Constantin Bosian 21, în București.

Numele ales pentru expoziție are o dublă semnificație aniversară pentru artistă: se împlinesc zece ani de la terminarea facultății de arte și zece ani de când face gravură. 

Deschiderea acestei colecții de lucrări va fi marcată de un moment de sculptură în care Maria va realiza o gravură în lemn acompaniată de sunetele unice realizate de fratele său, sculptorul Andrei Bălan, care va canta la un instrument inventat și confecționat de el.

Despre artistă

Maria Bălan este artist grafician stabilit în București, unde a studiat grafică la Universitatea de Arte și arhitectură la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu“. Este implicată în diverse proiecte artistice și a participat, de asemenea, la o serie de expoziții naționale și internaționale. 

În 2013 a luat premiul Bienalei Internaționale de Afiș și Ilustrație de Carte a Tinerilor Artiști din Timișoara. În 2015 a publicat, în ediție limitată, o carte obiect care a devenit parte a concursului „Cele mai frumoase cărți din România”. 

În 2019 a lansat cartea Anomalica, integral realizată manual în tehnica linogravurii, în cadrul evenimentului “One Night Gallery. Love. Maria Bălan”. În zona de street art, Maria activează în spațiul public îndeosebi prin mici intervenții de paste up realizate în diverse tehnici ale gravurii. Murale ale Mariei pot fi întâlnite pe străzi din București, Brașov și Iași.

Expoziția „ZECE” va putea fi vizitată până în luna mai.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici