Experimente muzicale inedite la Cluj Symphony Experience: rock, muzică clasică și experimente acustice în Parcul Etnografic

În luna septembrie are loc Cluj Symphony Experience în Parcul Etnografic Romulus Vuia din Cluj-Napoca. Cargo CLASIC (dirijor și orchestrator maestrul Marius Hristescu), Subcarpați SIMFONIC și Alternosfera Theatroll SIMFONIC urcă pe scena principală, acompaniați de Orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania. 

Între 22 și 24 septembrie, în cadrul evenimentului vor avea loc zeci de concerte, recitaluri, ateliere, spectacole și activități pentru iubitorii de muzică de toate vârstele. Prezentatorul evenimentului este Cristian Hrubaru. 

Atracția principală sunt trupele Cargo, Subcarpați și Alternosfera care își vor cânta muzica cum nu au mai făcut-o până acum, în stil simfonic, iar Orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania și mai mulți muzicieni extraordinari din Chișinău se vor alătura. Dar acestea nu sunt unicele experiențe pe care le pregătim pentru că avem zeci de zone și de activități. Mă bucur că publicul arată un mare interes pentru festival.” (Flavius Buzilă, organizatorul Cluj Symphony Experience)

Pe scena Chillout 

  • Concert Emeric Imre Trio
  • Mărgăritare din popoare: o călătorie muzicală unică de la fado simfonic la folclorul românesc cu Adriana Berezovski & Orchestra
  • „Hai să ne dăm filme”: o experiență unică în care participanții urmăresc trei scurtmetraje de film mut în timp ce trupa Zephyrus (pian și vioară) interpretează live coloana sonoră într-o manieră unică 
  • muzică rock cu 4 Tune Quartet
  • Bach electric: o incursiune cu vioara electrică și efectele ei speciale în muzica lui Bach cu violonistul trupei HARA, Mihai Andrițcu. 
  • rock alternativ acustic cu trupa Natif

Muzică clasică, rock, cooking și motor symphony

Pentru prima dată, evenimentul va avea o suprafață extinsă de desfășurare în cadrul Parcului Etnografic. Vor exista zone de relaxare, două scene, una principală și alta de chillout, o fântână a dorințelor și un copac al vieții cu diverse mesaje care invită la introspecție și autocunoaștere. 

Vor fi amenajate zone dedicate muzicii clasice compuse de vechii maeștri, Bach, Verdi, Chopin, Mozart, Beethoven, Brahms, Liszt. Participanții vor descoperi și spații animate de muzică de film, spații cu jocuri și activități pentru copii, precum și ateliere. 

În cadrul festivalului vor avea loc evenimente precum Cooking Symphony și Motor Symphony, unde ustensilele de gătit, respectiv motocicletele devin instrumente muzicale.

Acces

Copiii cu vârsta până în 14 ani inclusiv beneficiază de acces gratuit și e nevoie să fie însoțiți de un adult. Bilete și abonamente sunt disponibile pe Entertix.ro.

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici