Endodyssey, primul film documentar despre endometrioză din România

Primul film documentar despre endometrioză din România va fi lansat la Cinema Muzeul Ţăranului din Bucureşti. Premiera Endodyssey va avea loc pe 14 octombrie 2022, la ora 20.15.

„Am pus laolaltă poveştile de viaţă ale pacientelor cu endometrioză, dificultăţile prin care au trecut, am urmărit parcursul lor de la anii de agonie, până la diagnostic şi tratament. Am surprins panica, speranţa, încrederea şi bucuria, am intervievat medici, am adus aproape nutriţionişti. Am păşit în infern pentru a reveni apoi pe pământ cu încredere şi speranţă. Pe toate acestea vi le oferim într-un documentar de excepţie pentru a vă arăta tuturor adevăratul chip al Endometriozei.

Vă invităm, aşadar, să păşiţi în odiseea vieţii alături de endometrioză şi să fiţi alături de noi într-o incursiune care vă va schimba pentru totdeauna percepţia despre femeie, feminitate, putere şi vindecare”, transmite Asociaţia Eu şi Endometrioza.

Acces gratuit

Intrarea la premieră este liberă, dar necesită înscriere în prealabil în limita locurilor disponibile. Înscrierea se poate face aici până pe data de 01.10.2022, cu nume, prenumele participanţilor, adresa de email şi număr de telefon. Locul în sală este confirmat numai după ce primiţi emailul de confirmare.

1 din 10 femei din lume suferă de endometrioză. În România, peste 500.000 de femei sunt diagnosticate cu endometrioză. 75% din adolescentele ale căror dureri menstruale nu cedează la medicaţie sunt diagnosticate cu endometrioză. Tu ştii ce este Endometrioza?

Asociaţia Eu şi Endometrioza îşi dedică eforturile pentru sprijinul pacientelor diagnosticate cu endometrioză şi/sau adenomioză şi pentru creşterea gradului de conştientizare la nivel naţional a acestor patologii. Este singurul ONG naţional membru al World Endometriosis Organisations, din anul 2018, în urma implementării proiectelor de conştientizare la nivel naţional. Susţine conştientizarea endometriozei atât în rândul pacienţilor cât şi în rândul medicilor din România, prin oferirea de informaţii corecte, complete şi utile despre endometrioză.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici