Editura Librex lansează „Primul minut”, ghid pentru comunicare la locul de muncă

Editura Librex continuă seria lansărilor din categoria de dezvoltare personală cu cartea Primul minut, de Chris Fenning, care este un ghid pas cu pas pentru o comunicare clară și concisă în conversațiile de zi cu zi, în special în mediul de lucru.

Abilitățile de comunicare au un impact profund asupra succesului individual, dar și al echipelor, proiectelor și rezultatelor, dacă sunt realizate corect. Cu toate acestea, numeroși oameni întâmpină dificultăți atunci când vine vorba de comunicarea la job, care ar trebui să fie clară, concisă și să ajungă repede la subiect. Problema este că nu întotdeauna știm cum să facem asta.

Ce înseamnă să fii concis? Cum poate fi rezumată o temă complexă în doar câteva rânduri? Primul minut explică punctual cum să începem o comunicare eficientă, în diferite contexte. Printre acestea se numără conversațiile și e-mailurile cu echipele, colegii și managerii.

Chris Fenning, autor și trainer, este recunoscut pentru stilul său de a transmite emoții, indiferent de subiectul abordat, iar prin intermediul acestei cărți ne transmite o serie de tehnici care se bazează pe următoarele trei principii:

  1. Trebuie să ne pregătim receptorul pentru a primi mesajul înainte de a-l transmite.
  2. Oamenii sunt ocupați, așa că trebuie să ajungem rapid la subiect.
  3. Cele mai eficiente conversații de lucru se concentrează pe acțiuni și soluții, nu pe probleme.

La locul de muncă, fiecare conversație se referă la o sarcină sau un subiect diferit și toate au obiective și rezultate diferite. De fiecare dată când începem o conversație, știm despre ce urmează să vorbim și de ce este important acest subiect. Cu toate acestea, oamenii cu care vorbim nu știu întotdeauna aceste lucruri. Atunci când începem să comunicăm, creierul celor cărora ne adresăm trebuie să lucreze pentru a înțelege contextul cuvintelor. Încearcă să-și dea seama de ce le vorbim și ce trebuie să facă cu informațiile. Dacă aceste lucruri nu sunt clare încă din primele propoziții, mintea lor își creează propria versiune a faptelor. Acest lucru duce la multe probleme, de la pierdere de timp la presupuneri incorecte și greșeli.

Un studiu realizat de Siemens Enterprise Communications a constatat că o întreprindere cu o sută de angajați petrece în medie șaptesprezece ore pe săptămână pentru a clarifica neînțelegerile. Asta înseamnă 884 de ore pe an care ar putea fi petrecute oferind valoare clienților, în loc să se repete informațiile pentru a fi clare.

Chiar și cele mai complexe subiecte pot fi începute simplu și clar, dacă sunt rezumate folosind structura potrivită. De asemenea, prin aplicarea tehnicilor din Primul minut, este posibil să realizați toate acestea în mai puțin de un minut.

Tehnicile din această carte ne arată cum să oferim informațiile de care receptorul nostru chiar are nevoie. Primul minut nu înseamnă să încercăm să condensăm toate informațiile în șaizeci de secunde. Este vorba despre a face intenția clară, de a vorbi pe rând despre fiecare subiect și de a ne concentra asupra soluțiilor în loc să insistăm asupra problemelor.

Cartea scrisă de Chris Fenning este disponibilă pe site-ul librex.ro, în magazine online și în librăriile din toată țara.

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici