„Dora” la Teatrul Magic Puppet din Cluj-Napoca: premiera unui spectacol despre vârstnicii din centrele de îngrijire și terapia prin artă

Teatrul Magic Puppet anunţă premiera spectacolului Dora, care va avea loc duminică, 20 februarie 2022, la sediul Magic Puppet de pe Bulevardul Eroilor Nr. 16, de la ora 19:00. 

Dora este un spectacol nonverbal de animație. Acesta spune povestea unei femei în vârstă care suferă de demență și este prinsă între două lumi – labirintul minții sale pline de lacune și realitatea dură pe care i-o oferă viața într-un centru de îngrijire. Dar există lumină la capătul tunelului și aceasta vine sub forma terapiei prin artă.

Ideea în jurul căreia a fost construit spectacolul este aceea că persoanele care suferă de demență pot fi ajutate prin intermediul terapiei prin artă, terapie care a fost testată în centre pentru persoane vârstnice din Statele Unite ale Americii și din Europa, rezultatele fiind surprinzătoare. Spectacolul dorește să ridice nivelul de conștientizare asupra situației nefericite din centrele pentru vârstnici din România (și nu numai), îndeosebi în ceea ce privește tratamentul fără rezultate al bolilor psihice, precum și a existenței diferitelor forme de terapie alternativă care pot veni în ajutorul tratamentului medical convențional, pentru a obține o stare de sănătate fizică și mentală mai bună a pacienților, prelungindu-le în același timp viața. Documentarea legată de boală a fost făcută împreună cu un psiholog. 

Dora este un spectacol plin de sensibilitate, care te invită să privești dincolo de ce se vede cu ochiul”, spune Oana Tămaș, regizorul spectacolului.

Oana Tămaș a studiat arta actorului de teatru de animație la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș și este studentă la regie în ultimul an în cadrul aceleiași universități. Activează în zona teatrului independent din Arad, Timișoara și Cluj-Napoca. Începând din 2018 colaborează cu Magic Puppet ca actor păpușar și regizor. 

Regia: Oana Tămaș
Decorul: Călin Chebeleu
Coregrafia: Oana Mureșan
Păpuși și măști: Oana Tămaș și Oana Cernea
Grafica: Florin Suciu

Distribuția:
Oana Tămaș
Oana Nemeș
Georgiana Bighescu

Asociația Magic Puppet este o organizație non-profit care are ca prim scop promovarea artei păpușărești și a magiei scenice, folosind multiple mijloace de comunicare și implementarea, dezvoltarea și derularea unor proiecte menite să susţină dezvoltarea artistică, socială, culturală, educativă şi instructivă.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici