Despre Parisul elegant și Bucureștiul bulversant, la Clubul de Istorie Corint

Marian Voicu revine în Clubul de Istorie, organizat de Corint și Veridica joi, 24 martie 2023, de la ora 18.30, în mansarda casei Filipescu-Cesianu din Calea Victoriei 151, București.

„Vorbim despre arhitectură și cultură, Paris și „Micul Paris”, la Ville-Lumière și orașul care-l îngână. A șaptea ediție a Clubului de istorie Corint ne poartă pe străzile cu piatră cubică din Montmartre, pe marile bulevarde și pe malurile Senei, într-o poveste despre devenirea orașului spusă de Mary McAuliffe, o americancă îndrăgostită de Paris, în volumul Paris. Napoleon al III-lea, baronul Haussmann și crearea unui oraș al visurilor.

În oglindă, vedem Bucureștiul prin ochii străinilor care l-au iubit, într-o selecție de texte din lucrările lui Ulysse de Marsillac, jurnalist francez stabilit la București în 1852, adunate de istoricul Adrian Majuru în volumul Bucureștiul între Orient și tentația modernității”, potrivit organizatorilor.

Invitați:

  • Sandra Ecobescu, președinte Fundația Calea Victoriei
  • Adrian Majuru, manager Muzeul Municipiului București
  • Ion M. Ioniță, redactor-șef Historia

Moderator: Marian Voicu, jurnalist

Participarea este gratuită în baza rezervării prealabile, care poate fi făcută aici.

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici