„DescOperă La Traviata”, o reinterpretare modernă a celebrei capodopere, la Brașov, Constanța și Cluj Napoca

Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess” invită publicul să descopere o reinterpretare captivantă a celebrei capodopere a lui Verdi – „La Traviata”. O operă spectaculoasă intitulată „DescOperă La Traviata” a prins viață sub bagheta regizorului Alexandru Nagy și a coregrafei Sandra Mavhima.

„Obiectivul nostru este de a aduce cât mai mulți tineri la operă, pentru a începe să iubească această formă de artă, să o înțeleagă și să descopere o perspectivă nouă și captivantă asupra operei. Într-o lume în continuă schimbare, credem cu tărie că opera poate fi un punct de întâlnire între tradiție și modernitate, oferind tinerilor o experiență culturală de neuitat. Prin spectacolele noastre, ne propunem să demontăm stereotipurile și să arătăm că opera nu este doar pentru cunoscători, ci pentru oricine este deschis să exploreze noi orizonturi artistice.” (Alexandru Nagy, regizor)

„DescOperă La Traviata” nu este doar o reprezentație clasică, ci o călătorie modernă și emoționantă destinată cu precădere publicului tânăr. Interpreții, soliști talentați ai Studioului, aduc pe scenă o versiune contemporană, plină de viață și pasiune, menită să facă opera accesibilă și relevantă pentru noile generații.

Prima reprezentație a avut loc în decembrie 2023 la Opera Națională București, iar acum se pregătesc trei evenimente speciale în Brașov, Constanța și Cluj Napoca. 

11 iunie, ora 18:30, Sala Operei Brașov 

Participarea extraordinară a orchestrei și corului Operei Brașov, dirijor Daniel Jinga, soliștii Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess” și balerinii Operei Naționale Române Iași. 

12 iunie, ora 19.00, Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret “Jean Constantin” Constanța

Participarea extraordinară a orchestrei, corului și baletului Operei Naționale București, dirijor Daniel Jinga, soliștii Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess”. Intrarea este liberă, dar locurile sunt limitate. 

18 iunie, ora 10:00, Opera Națională Română Cluj, Sala Lucia Stănescu: Selecțiuni – atelier – repetiție cu public

Formatul inedit al evenimentului se adresează în special tinerilor studenți la canto de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj, dar și tuturor actorilor, balerinilor si publicului în general acesta putând să observe în interiorul laboratorului de creație lirică. Atelierul va fi susținut de soliștii Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess”, regizorul Alexandru Nagy, coregrafa Sandra Mavhima și pianista Liana Mares. 

Accesul este liber și încurajat pe baza de înscriere la adresa: studioulexperimentalonb@gmail.com

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici