Democrații din SUA pregătesc legislația pentru protejarea căsătoriilor gay

foto: gay45.eu

Democrații din Congresul SUA se pregătesc să adopte proiecte de lege prin care căsătoriile între persoane de același sex să fie protejate, informează Reuters, citată de Digi24.ro.

La alegerile din 8 noiembrie au candidat aproape 700 de persoane din comunitatea LGBTQ, un număr record. Cei mai mulți fac parte din tabăra democrată.

Casa Albă a adoptat deja o legislație care legalizează căsătoria homosexuală. Senatul este pregătit ca în această săptămână să aprobe versiunea sa ușor diferită a „Legii privind respectul pentru căsătorie”.

Prin acest proiect de lege democrații vor să se asigure că în perioada următoare, Curtea Supremă a Statelor Unite nu va bloca dreptul la căsătorie a homosexualilor, notează sursa citată.

Partidul președintelui Joe Biden a primit un impuls în weekend, când a aflat că va păstra controlul Senatului în următorii doi ani, în timp ce controlul Camerei Reprezentanților este încă incert, deoarece aici numărătoarea voturilor nu s-a încheiat.

Reamintim că, în septembrie, Cuba a legalizat căsătoriile gay și a autorizat adopţia homoparentală prin referendumTextul, care înlocuieşte acum vechiul cod al familiei, care data din 1975, este unul dintre cele mai progresiste din America Latină în privinţa drepturilor sociale. El defineşte căsătoria ca uniunea între „două persoane”, legalizând astfel căsătoria între persoane de acelaşi sex şi autorizează adopţia homoparentală.

Codul întăreşte drepturile copiilor, ale persoanelor în vârstă şi ale persoanelor cu handicap şi introduce posibilitatea de a recunoaşte legal mai mulţi taţi şi mai multe mame, în afară de părinţii biologici. El permite de asemenea posibilitatea unei mame surogat „solidare”, adică fără scopuri lucrative.

De asemenea, în octombrie, Slovenia a devenit prima ţară din Europa de Est care a legalizat căsătoria gay și adopţia. Modificarea dreptului familiei a fost votată de 48 de deputaţi, 29 de parlamentari au votat împotrivă şi unul s-a abţinut. Slovenia este prima ţară fost comunistă care a ratificat această reformă în Europa.

În iulie, cea mai înaltă instanţă a decis că legea care definea căsătoria ca fiind singura uniune a unui bărbat şi a unei femei discrimina cuplurile de homosexuali şi lesbiene. Articolele au fost suspendate cu efect şi instanţa a ordonat Parlamentului să modifice textul în termen de şase luni.

Astfel, Slovenia s-a alăturat celor 17 ţări de pe continent care au legalizat deja căsătoria între persoanele de acelaşi sex. Majoritatea vecinilor săi interzic uniunile civile sau căsătoriile între persoane de acelaşi sex. În Ungaria, discuţiile despre homosexualitate în faţa minorilor sunt chiar amendate din vara lui 2021.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici