De la NFT la inteligența artificială. Weekendul acesta, la Iași, dezbatere cu privire la arta generativă

Sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 12:00, Asociația AltIași și partenerii organizează dezbaterea cu titlul „Arta generativă: de la NFT la Inteligența Artificială”. Evenimentul își propune să aducă împreună teoreticieni și profesori din zona artelor vizuale cu reprezentanți ai comunității de IT din Iași.

Loc de desfășurare și acces

Totul are loc la etajul 2 al Palatului Braunstein (Str. Cuza Vodă, nr. 2). Intrarea este gratuită, în funcție de disponibilitatea locurilor din sală.

Participă

La eveniment vor participa Horea Avram (Universitatea de Artă și Design din Cluj), Cristian Nae (Universitatea Națională de Artă George Enescu), Florin Cardasim (Strongbytes) și Dragoș Silion (Co-fondator Artlink.app). Moderatorul întâlnirii va fi Raluca Oancea (Universitatea Națională de Arte București).

Premise

Inteligența umană nu mai este exclusiv umană, ci una hibridă, distribuibilă, formată din neuroni și cipuri, amintiri și baze de date, imaginație și prognoze computaționale, gânduri și algoritmi. Pe măsură ce folosim inteligența artificială (IA) pentru a ne înțelege existența, granița dintre noi și tehnologie devine din ce în ce mai neclară: unde ne terminăm noi și unde anume începe IA? 

Despre dezbatere

Evenimentul face parte din proiectul „Recode: artă și tehnologie în context transumanist”, co-finanțat de AFCN și organizat de Asociația AltIași. 

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici